Dla zainteresowanych - pojawiło się w Płockim Auchan, puszka, cena trochę wyższa ok. 3 zł.
Savoyards (d. Brasseurs des Alpes), Independent People Special Blond Beer
Collapse
X
-
Moje smakowało jak wino reńskie aromatyzowane piwem. Może pechowo trafiłem,ale piwko to było ohydne."(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"
Comment
-
-
Dodam tylko, że piłem zakupione w polskim sklepie importowane piwo z puszki."(...)ałus (prasłowo; cerk. oł i ołowina, dziś tylko u Słowieńców znane: (w)ol, 'piwo', wolar, 'piwowar'; nie pożyczka z niem., nord. ol, 'piwo', 'biesiada', ang. ale, lecz z niem spólne, jeden z tych nielicznych wyrazów celtycko-niemiecko-słowiańskich, dowodzących wędrówki czy spólnoty nazw i rzeczy na Północy Europy(...)"
Comment
-
-
Piwo w sumie całkiem niezłe, bardziej słodowe, delikatna goryczka jest trochę zbyt krótkoodczuwalna, kwaskowatości nie odnotowałem. Dokładna cena w Płockim Auchan to 2,99 zł.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika palko(...)czerwone kwaskowate piwo, za taką cene dobre !BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Ja wczoraj kupiłem w ...hurtowni wina za 2.49 zł.Barwa złota,piana niezbyt trwała,zapach kwiatowy.Posmak kwiatowo-słodkawo-goryczkowy(troszkę przypominało Książęce z Lwówka).W sumie całkiem niezłe.Zawartości ekstraktu nie podano,alk 6.5% vol.Piłem je jak grała Wisła z Zagłębiem,a na puszcze jest charakterystyczna biała gwiazda -bez skojarzeń proszęLast edited by Pogoniarz; 2005-12-01, 12:52.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pytam skąd ten akurat producent? Na mojej puszce nie było słowa o tym, kto uwarzył jej zawartość. Jedynie namiar na francuski serwis konsumencki. Na małej białej nalepeczce przyklejonej przez importera stało: kraj pochodzenia - Holandia. Reeksport?
Samo zaś piwo całkiem zacne, solidne, pełne. Istotnie, za tę cenę dobre.
Comment
-
-
Chyba mam trop. Wg beerme.com/brweries w Voiron jest browarLes Brasseurs des Alpes, ale wg tego żródła warzy on 3.000 hl rocznie. I te 3.000 zalały teraz Polskę? A żeby było ciekawiej jest niby jeszcze Les Bresseurs Savoyards w Epagny. Pytam dalej: gdzie warzono piwo, które piję?
Comment
-
-
Fakt, że jeśli idzie o wielkość produkcji poszczególnych browarów, to na http://beerme.com/breweries często się mylą.
Comment
-
-
pozwole sobie zgodzić się z użytkownikiem Pinio74. Wg mnie bardzo dobre wyważenie goryczy i słodkości czyni to piwo jednym z moich ulubionych. Zakupiłem w MaxDuecie w Olsztynie za 2,69 teraz już niestety nie ma tam tego piwa. A szkoda.
Comment
-
Comment