Pierwsze miejsce między 118 podstawkami konkurującymi o miano najpiękniejszej czeskiej podstawki 2005 roku zdobyła podstawka Pilzneńskiego Prazdroja „Pivny šmejd”. Podstawka ta przedstawia szkodliwe bakterie, które mogą sie dostać do piwa z brudnych przewodów przy nalewakach w knajpach. Ta piwna podstawka było stworzona w ramach akcji Prazdroja, która miała uświadomić bywalcom pubów i restauracji, że jakość pitego przez nich piwa zależy również od samych właścicieli lokali i barmanów, i od tego w jakim stanie sanitarnym utrzymują oni aparaturę do nalewania piwa.
Najlepsza czeska podstawka roku 2005
Collapse
X
-
Najlepsza czeska podstawka roku 2005
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DTagi: brak
-
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Oj przydałaby się taka akcja u nas. Pamiętam tez świetne artykuły na svetpiva.cz na ten temat z bardzo ładnie brzmiącym Pivovar pivo ...(o rany zapomniałem pewnie warzy) hostinsky ho dela.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
jest to do wykonania jeśli ktoś podejmie się ustalenia czy w dziale kolekcjonerskim do roku 2005 nie są przypisane starsze wzory- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Moim zdaniem zorganizowanie konkursu na najładniejszą Polska podstawkę roku to super sprawa:P Co do roku 2005 to jedyne podstawki, które budzą moje wątpliwości to id. 23536, i id.23549 z Juranda. Reszta to na 100% rok 2005. Wracając do samego pomysłu, można by wyodrębnić 2 kategorie - podstawki korkowe i zwykłe. Z niecierpliwością czekam na rozwój wątku
Comment
-
-
Pomysł może i ciekawy, ale admin pewnie prędzej rzuciłby ten interes w cholerę z powodu nadmiaru eksponatówŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Mogą wysłać do mnie. 2 pokoje mam prawie puste, więc ...
A swoją drogą, to rzeczywiście taki plebiscyt byłby bardzo ciekawy. Jestem za.
Oczywiscie możnaby spróbować również z innymi birofiliami, ale ...
a) zwykle jest ich bardzo dużo (etykiety) - kto to opanuje, chyba że podejmie się tego Becik
b) zwykle jest ich niewiele (nowe kapsle, piny, foldery, trucki etc.)bla bla bla
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatOczywiscie możnaby spróbować również z innymi birofiliami, ale ...
a) zwykle jest ich bardzo dużo (etykiety) - kto to opanuje, chyba że podejmie się tego Becik
b) zwykle jest ich niewiele (nowe kapsle, piny, foldery, trucki etc.)
Comment
-
Comment