gotowe do oceny
Perła, Goolman Gold
Collapse
X
-
Perła, Goolman Gold
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, klarowne [5]
Piana: gęsta, drobna, zwarta, mocno osadza się na szkle [4.5]
Zapach: zapach równiez bezbłędny,mocny,chmielowy [5]
Smak: smak również doskonały, wyczuwa sie bardzo mocną chmielową goryczkę,która w połączeniu z treściwością piwa i jego pełnością tworzy doskonałą kompozycję;pozostawia miłe wrażenie, tym bardziej że przy jest jeszcze delikane,powiedziałbym wręcz aksamitne w smaku [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: opakowanie majstersztyk, mimo, że - uwaga - butelka jest biała, w kształcie zwierzynieckiego granatu, posiada świetną etykietę w złotej tonacji, oraz firmowy kapsel,etykiety, wszytskie,czyligłówna,kontra i krawatka są obustronne, przedzdjęciem dokładnie tego nie widzę ale na rewersie etykiety głównej jest kaligraficzny nadruk widoku na browar, po odklejeniu etykiety oczywiście znajdzie się ona w etykietach natomiast w tym temacie wrzuce skany rewersów tej etykiety [5]
Uwagi: nie spodziewałem się, że w białek butelce może kryć się takie cudeńko, na kontrze jest na czerwonym pasku napis "limited edition", mam nadzieję, że samo piwo nie będzie limitowane gdyz jest naprawdę doskonałe, do dostania w budce z alkohalami na Wólczyńskiej przy skrzyzowaniu z Reymonta w W-wie prawie vis a vis Żabki
Moja ocena: [4.95]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
a tak wygląda druga strona głównej etykiety
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Nabyłem dziś w owym sklepie (dokładny adres http://browar.biz/forum/showthread.php?t=55350 ). Chciałem 5 piwek, ale pani ekspedientka zaproponowała 6 w gustownym pudełku, jeszcze nie piłem, ale wygląda smacznieJUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika perłyfanNabyłem dziś w owym sklepie (dokładny adres http://browar.biz/forum/showthread.php?t=55350 ). Chciałem 5 piwek, ale pani ekspedientka zaproponowała 6 w gustownym pudełku, jeszcze nie piłem, ale wygląda smacznie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny,zloty,klarowny. [4.5]
Piana: Gęsta,utrzymuje się niemal do końca picia. [4]
Zapach: Silny chmielowy,dobry. [4.5]
Smak: Chmielowa nuta,obecna w stopniu niemal idealnym. [4.5]
Wysycenie: Bąbelki pracują cały czas,piwo jest bardzo dobrze nagazowane. [4.5]
Opakowanie: Butelka 0.33l.Bardzo ładne etykiety,choc brak informacji o zawartości ekstraktu.Bardzo ladny kapsel.Minus za kolor butelki(biały). [4]
Uwagi: Bardzo pozytywne zaskoczenie.To najlepszy produkt tego browaru.Mimo że jest to "limited edition",nie powinno szybko zniknąć z rynku.
Moja ocena: [4.425]Jutro to dzisiaj,tylko jutro.
Comment
-
-
Jest już w Lublinie dostępne (zdziwiłem się bardzo ,że lubelskie piwo było wcześniej w Warszawie niż w Lublinie) u mnie w sklepie cena 1,95 zł .Opinie klientów o tym piwie zadziwiająco pochlebne i pierwsza dostawa rozeszła się szybko.Moim zdaniem browar długo i niepotrzebnie wzbraniał się przed sprzedażą tego piwka na nasz rynek .Do USA sprzedają go od około 1,5 roku
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak sama nazwa wskazuje - złoty. Klarowny. [5]
Piana: Dość gęsta, drobnopęcherzykowa. Z początku bardzo obfita, po jakimś czasie opada ale do końca picia utrzymuje się cienką warstwą. [4.5]
Zapach: Jak dla mnie niezbyt intensywny (chyba katar wtedy miałem) ale przyjemny, chmielowy z lekką nutką... owocową (?). [4.5]
Smak: Smak bardzo subtelny ale co ważne, z dobrze wyczuwalną goryczką. [4.5]
Wysycenie: Duże. Mnóstwo drobnych bąbelków cały czas pnie się ku górze. [5]
Opakowanie: Szkoda, że tylko 0,33 ale butelka jest ciekawa i na pewno wyróżnia się na półce sklepowej. Do tego ładne, dwustronne, charakterystyczne etykiety. Byłoby 5 ale brak informacji o ekstrakcie. [4.5]
Uwagi: Ci którzy pili zwykłego Goolmana mogą mieć opory żeby sięgnąć po tę "wersję". Na pewno jednak warto to zrobić.
Moja ocena: [4.55]
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Może nie jest złote, ale ma ładny słomkowy kolor. [4]
Piana: Początkowo obfita, bez zastrzeżeń. Po kilku chwilach od nalania piana bardzo mocno i szybko się zredukowała do cieniuteńkiej warstewki na powierzchni. [3]
Zapach: Najbardziej czuję chyba nachmielenie, ale zaraz po nim pojawia się jakby odrobina miodowości. [3.5]
Smak: Nie do końca sprecyzowana goryczka. Po przełknięciu piwa pojawia się taka słodowa nuta. Zdecydowanie nazwałbym to piwo łagodnym w piciu. [3.5]
Wysycenie: Nie za dużo, nie za mało. Pęcherzyki cały czas żwawo pomykały ku powierzchni. [4]
Opakowanie: Daję tylko mały minus za: białe szkło, brak firmowego kapsla i bezzwrotność butelki. Jednak efekt jaki daje to piwo na półce sklepowej równoważy te braki. Bardzo udana kompozycja produktu. [5]
Uwagi: Ciekawe rozwiązanie etykietowe (nadruk dwustronny).
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banitaDaję tylko mały minus za: białe szkło, brak firmowego kapsla i bezzwrotność butelki.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment