Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Coś Łódź jest strasznie zaniedbana w tym dziale... Przedstawię więc sklepik, który odkryłem dzisiaj.
Mieści się on na Kopernika prawie naprzeciwko słynnej lecznicy dla zwierząt "Pod Koniem". Jest to typowy monopol z typową klientelą, ale ma ciekawy asortyment.
Poza dużymi ilościami masówki, jest przegląd Van Pura (chyba cały asortyment) i Jabłonowa. Poza tym widziałem jakieś Kipery, Staropolskie i Złotego Kura z Łomży w cenie promocyjnej (1,39 za butelkę). najbardziej ucieszyłem się jednak z dużych ilości obydwu lwóweckich. O ile Dobre Mocne widywałem już kilkakrotnie w Łodzi, to na Książęce natknąłem się po raz pierwszy (nie licząc słynnego pubu Peron 6, ale tam drogie). Nie omieszkałem zakupić trzech buteleczek :-)
ŁÓDŹ-CHOJNY... vis a vis cmentarza na ul. Rzgowskiej, koło niewykończonej myjni - rudery stoi sobie budka ALKOHOLE 24h można tam dostać (kupić ) Lwówek Śląski, Staropolskie, Ciechanów, Zabrze, Suwałki, Amber...etc. Są tam głównie mocne i tanie piwska oraz miejscowi smakosze popijający je w okolicznych krzakach. Ogólnie ok! - bardzo miła pani, no i mam z domciu blisko...
Jest jeszcze jeden sklepik z Lwówkiem Śląskim k/wypożyczalni video LIBU przy krańcówce tramwajowej Kurczaki...
Pozdrowionka
Za namową kolegi z pracy odwiedziłem tą "budkę" z piwem.
W asortymencie piwa m.in.z browarów (te zapamiętane): łódzki, Jabłonowo, Łomża, Krajan, Boss, Lwówek, Staropolski, Jurand, Amber, Ciechanów. Ceny bardzo przystępne np. Książęce 1,75, Amberowski Koźlak 3,00, Belfast 1,80. Duży wybór porterów (łodzki, staropolski, krajan, boss, ciechanów). Sklep (kiosk) czynny 24 godziny na dobe
przesympatyczna budka z piwem i alkoholem - w środku ledwie się mieszczą 3 osoby a wybór (zresztą nie tylko piw) bardzo duży:
- Amber: Żywe, Koźlak, Grand
- Ciechan: chyba wszystko
- Perła: Chmielowa i Mocna, Goolmany, Zwierzyniec 0,5l
- Koreb: wszystko
- Janów: Pełny i Mocny
- Krajan: Porter, linia Irlandzkie, Nakielskie oraz Kujawskie Mocne
- Fortuna: wszystko
- Boss: Lubuskie, Porter, Koźlak
- Kormoran: Irish, Warmiak, Świeże, Premium
- Konstancin: wszystko
- Łódzkie: Mocne, Porter
- Łomża Export
- Bosman: Full i Specjal
- Namysłów
- Kiper: Cornelius + rożne jasne w tym ex Północny
Super sklepik prowadzony przez małżeństwo, więcej miałem styczności z Panem który jest przesympatyczny. Mimo że nie pija piwa wie o nim wszystko i wie jak dogodzić podniebieniu klientom. Dzisiaj dostałem tam Namysłów Pils - także warto tam zajrzeć i się zaopatrzyć w jakieś fajne smaczki na weekend Piwa tam jest mul tłum i co jakiś czas dochodzą nowe marki. Sporo wybór czeskich, są też rosyjskie piwka, pare niemieckich i głównie polskie. Warto tam zajrzeć, bo stosunek piwo do ceny jest w sam raz - nie za dużo nie za mało. Oprócz piwek są też mocniejsze alkohole - wódka, wino, szampan, a nawet chipsy i napoje. Bardzo polecam ten sklep
Odwiedziłem dzisiaj to miejsce. Po piwie zostało już tylko wspomnienie. Miałem okazję rozmawiać z właścicielem. Powiedział, że miał już dość tak dzień w dzień i noc w noc i zdecydował kilkanaście dni temu, iż zamyka interes. Ma do sprzedania kolekcję otwieraczy, mówił, że na tablicy wystawił.
Rozmawiałem z włascicielem już ponad rok temu i juz wtedy planował albo zamknąć interes albo przebranżowić się. Szkoda, bo facet jest konkretny i fajnie można było z nim pogadać. Ale nie dziwie się mu bo podobno dzień w dzień miał niemiłe sytuacje z ludźmi którzy potrafili mu grozić...
Comment