Efes (Piwowarnia Moskwa), Staryj Mielnik Zołotoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Efes (Piwowarnia Moskwa), Staryj Mielnik Zołotoje

Butelka 0,5 litra, alkohol nie mniej niż 5,2 %, import prywatny,moje piwo przyjechało z Moskwy, robione jest jeszcze w Rostowie nad Donem i w Ufie
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobnobąblowa, średniowysoka, opadła po 5 minutach, został gruby kożuszek który w postaci pływajacych plam z piany utrzymał się do końca dekustacji
    Zapach - chmielowo-słodowy, wyraźny
    Gaz - w normie
    Smak - chmielowo-słodowy, wyraźny chmiel, lekko słodkie z delikatną goryczką, która w miarę picia zwiększa swą moc
    Dobre piwo do gaszenia pragnienia .Piwo od daty produkcji wazne 1 rok. Butelka z tłoczniami (oczywiście wiatraki).
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Fotka:
    Attached Files
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów

Comment

• sibarh
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10391

Wrażenia smakowe bez zmian. . Butelka posiada specjalne zagłębienia na palce.
      Aktualna fotka:
      Attached Files

Comment

• Kolesław
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1130

Opakowanie (j.w., bo od sibarha) ma mu chyba nadać sznyt nowoczesności, by nie powiedzieć high technology. No i taka to koncernowa nowoczesność - wygląda intrygująco, butelka klei się do ręki, a co z w niej?
        Aromat płaski. Blada słoma. Piana drobnoziarnista i wysoka, ale opada szybko i nie pozostawia śladów. Gaz pojawia się po wstrząśnięciu, syczy i już go nie ma. Smak nijaki, bez wyrazu. Ani tu słodu, ani chmielu nie czuję. Nie mówiąc o bardziej wyrafinowanych nutach. Nie ma też smaków i aromatów wrogich.
        Zupełnie neutralne, czyli wypijalne.
        Przynajmniej moje, też warzone w Moskwie.

Comment

• Hrustgurd
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.05
          • 431

Znowu wrocili do papierowa etykitki.

Piana: dobra, stala nie zwykle dlugo
          Kolor: zlocisty
          Zapach: lekki slodowy, prawie nie czuje sie
          Smak: slodki, przyjemny slodowy, zrownowazona gorycz na koncu. piwo nie suche, zostalo sie na jezyku.
          Attached Files

Comment

• Kwadri
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.10
            • 1216

Zołotoje

Kolor: Jasnozłoty.
            Piana: Śnieżnobiała, wysoka. Dziurawieje i opada szybko do wysepek i pierścienia.
            Zapach: Słodowo-koncernowy. Słabo intensywny i mało zachęcający.
            Smak: Bezpłciowy, mdły. Gorycz prawie nie wyczuwalna, bo przeważa mdły posmak. Nie smakowało.
            Wysycenie: Średniowysokie.
            Opakowanie: Jak na powyższej fotce Hrustgurda. Ekstrakt 12,2 %.

Comment

• wrednyhawran
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2010.07
              • 1784

Dla mnie bez większych zachwytów. Lekkie piwko na lato, lekko chmielowe, choć przewarza słodowa słodycz. Wypijalne, ale nic więcej. Nie ma sensu do niego wracać.

Comment