Czy jest jeszcze jakiś dobry Okocim [było: Okocim, Harnaś]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bolek1970
Czy jest jeszcze jakis dobry Okocim ???
Jak dla mnie jest - Palone, OK Beer i Zagłoba. Wszystkie zdecydowanie wypijalne. No ale to kwestia gustu, zresztą i tak przegrywają z piwami niekoncernowymi
A żeby w temacie pozostać - Harnasia nie piłem już chyba ponad rok. Kiedyś mogłem bez problemu wypić, ale nie wiem jak posżłoby teraz.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Jak dla mnie jest - Palone, OK Beer i Zagłoba. Wszystkie zdecydowanie wypijalne. No ale to kwestia gustu, zresztą i tak przegrywają z piwami niekoncernowymi
A żeby w temacie pozostać - Harnasia nie piłem już chyba ponad rok. Kiedyś mogłem bez problemu wypić, ale nie wiem jak posżłoby teraz.
Jeżeli to jest Palone warzone w Brzesku,ale i bywa/bywało w Szczecinie ,co do Zagłoby niestety się nie zgadzam,O'K Beer jest wypijalny
Moge sie zgodzic z tym , że bywają róne gusty ale o guscie mówiąc o Harnasiu nie ma mowy.Żeby nie byc gołosłownym na wycieczce wiara tego za free nie chciała pic nawet.Motto jest takie NIGDY WIĘCEJ HARNASIA !!!
Moge sie zgodzic z tym , że bywają róne gusty ale o guscie mówiąc o Harnasiu nie ma mowy.Żeby nie byc gołosłownym na wycieczce wiara tego za free nie chciała pic nawet.Motto jest takie NIGDY WIĘCEJ HARNASIA !!!
Dla mnie bardzo dobre jest OK no i oczywiście porter, czasem trafi się smaczny Harnaś i Mocne
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Uważam , że Okocim ( CP ) to najlepszy z koncerniaków . Jeżeli już muszę takowe piwa pić to wybieram właśnie te.
Ograniczając się do Okocimia to lista wygląda tak. Palone - Zagłoba - OK ( Portera pomijam bo nie jest dostępny w sklepach.
Natomiast dołączając produkcję CP nie można zapominać o Zimowym i jego mutacjach. Mam nadzieję że powtórzą ten eksperyment.
Dość często sięgam po Palone, OK piłem tylko raz w życiu i z tego co pamiętam wlazło bezproblemowo. Zagłobę natomiast pijam czasami z tej racji, że jest w osiedlowym sklepiku ale zbytnio się tym piwem nie zachwycam.
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Jesli sięgamy juz po cała grupę to bardz mi smakuja oba Kasztelany (3 z Zimowym)
Te to zawsze piję z przyjemnością
Jeżeli chodzi o Okocim, to ja pijam przede wszystkim Palone. Harnaś moim zdaniem ostanio znacznie obniżył loty, a OK Beer i Zagłoba nie są w Płocku w ciągłej sprzedaży.
Z grupy Carlsberga oczywiście Kasztelan, a Zimowe to ostatnio non stop
Comment