Witam potrzebuje pomocy w zbieraniu materiałów do pracy magisterskiej
Przede wszystkim praca dotyczyć będzie analizy rynku piwnego w Polsce od 1989 do 2006 szukam także książek o tematyce piwnej oraz analiz rynku, z góry dziekuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
mam materiały dotyczące technologi wytwarzania piwa i kilka analize rynku do roku 2000 które udało mi się zdobyc w Żywcu. Obecnie koncze pierwszy teoretyczny rozdział pracy i teraz bardzo potrzebuje jakiejkolwiek pomocy w poszukiwaniu materiałów do reszty pracy. a to jest wstepna wersja planu
I. Istota i rodzaje rynku
1. Pojęcie i elementy rynku
2. Mechanizmy rynkowe
3. Popyt
4. Podaż
5. Strategie rynkowe
6. Instrumenty i rodzaje konkurencji
7. Sytuacja gospodarcza i uwarunkowania ekonomiczne
II. Historia piwa
1. Geneza powstania piwa
2. Piwo w Polsce
3. Gatunki piwa
4. Proces technologiczny produkcji piwa
III. Charakterystyka polskiego rynku piwowarskiego.
1. Przedstawienie procesu konsolidacji polskiego rynku piwa
2. Ocena pozycji rynkowej głównych producentów piwa
3. Prezentacja najważniejszych marek
4. Dystrybucja
5. Eksport
6. Regulacje prawne obejmujące sprzedaż piwa
7. Sylwetka konsumenta piwa
8. Ocena ewolucji polskiego rynku piwa na tle rynku światowego
"Bajkowy" masz ten temat . Tak przyjemnego szukania i pisania, jak choćby do drugiej części - to sama bym sobie życzyła. I książek pod dostatkiem, i wiadomości w sieci...pisz Waść, pisz.
Większość najistotnieszych informacji liczbowych dotyczących rynku piwa znajdziesz w archiwalnych numerach Reczpospolitej i Pulsu Biznesu oraz Parkietu. Spółki giełdowe ponadto publikuja kwartalne wymagane zestawienia oraz wyniki audytu na stronach internetowych. Jedź do najbliższej czytelni i pogrzeb w tym (szczątki tych informacji znajdziesz na naszym forum w tematach, w których tytułach występuje słowo 'prasówka' - uruchom browarbizową wyszukiwarkę).
PS
Mam w Cięcinie wujka - Zbyszek Filipowski. Mieszka przy moście na Sole - znasz ?
Czy rzekę
Tak na serio,to też życzę powodzonka.Sądzę,że tu znajdziesz sporo informacji.Miło,że Ktoś z Żywca tobie pomógł.Mam nadzieję,że informacje dostałeś miarodajne i skonfrontujesz je z tymi uzyskanymi tutaj.Miłego szperania
Comment