Piwo gotowe do oceny
Bierhalle Łódź, Pils
Collapse
X
-
Bierhalle Łódź, Pils
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Piłem z łodziakami w końcu grudnia więc ocena mocno z pamięci.
Złociste, mętne, z dosyć trwałą pianą.
Bardzo dobra, surowa, chropowata goryczka, taka jak lubię, z lekkim słodowym posmaczkiem, takim na pograniczu smaku chlebowego. Przypomina mi Noteckie. Kto mnie zna to wie że u mnie to bardzo duży komplementLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil(...)Przypomina mi Noteckie. Kto mnie zna to wie że u mnie to bardzo duży komplement
Nikt na Forum nie zna Cię lepiej ode mnie - to niemal pewne. Ale przecież sam kiedyś twierdziłeś, że Noteckie zalatuje świeżym sianem...
Były nawet na ten temat PiwerykiDziku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzikuAle przecież sam kiedyś twierdziłeś, że Noteckie zalatuje świeżym sianem...
Były nawet na ten temat PiwerykiLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn,niezbyt klarowne [4.5]
Piana: z początku wspaniały snieg,lecz za chwilę jej juz nie było [3.5]
Zapach: lekko chmielowy,niezbyt intensywny [4]
Smak: wyczuwalna goryczka +lekka domieszka owoców,w sumie spodziewałem się czegoś lepszego [3.5]
Wysycenie: bardzo dobre,może nawet trochę za mocne,piwko do końca ładnie gazowało [4.5]
Opakowanie: [5]
Uwagi: wypite po Weizenie,może dlatego smakowało trochę gorzej?Ogólnie warto spróbować.PZDR
Moja ocena: [3.85]mb WOS
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilBardzo dobra, surowa, chropowata goryczka, taka jak lubię, z lekkim słodowym posmaczkiem, takim na pograniczu smaku chlebowego.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Piłem to piwko ostatnio i nic dodać nic ująć poniższe słowa opisują to piwo:
"Złociste, mętne, z dosyć trwałą pianą.
Bardzo dobra, surowa, chropowata goryczka" (cyt. za lzkamil)
Mnie jednak takie piwa nie za bardzo smakują dlatego dałbym mu 2 - 2,5 w browar.biz-owej skali.
Nie zauważyłem natomiast żadnych słodowych czy też chlebowych posmaków.
Pite w promocyjnej cenie wiec aż tak nie bolałoZapraszam do Browaru Sielanka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Totus Wyświetlenie odpowiedziPite w promocyjnej cenie wiec aż tak nie bolało
i przy okazji: co było poza pilsem i weizenem?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzijakie tam mają obecnie promocje?
i przy okazji: co było poza pilsem i weizenem?
A leja różnie, zależy co mają. Pils, Waizen, Altbier, Bock i jakiegoś Dunkla.Zapraszam do Browaru Sielanka.
Comment
-
-
poza tanimi poniedzialkami mają też we wszystkich bierhalle happy haurs od 15-17tej; co do piwka to oczywiście jako rezydentowi w bierhalle Warszawa łòdzkie smakowało mi mniej; jestem 2 raz w przeciągu kilku miesiacy i 2 raz tutejszy pils jest bardziej słodki i mniej aromatyczny; dodatkowo w tej warce pojawił się jakiś dodatkowy trudny do sprecyzowania posmaczek- niestety nie z tych miłychUltima forsan
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty, opalizujący. Za jasny. [4]
Piana: Średnio wysoka, ale trwała i ładnie oblepia kufel. [4]
Zapach: Chmielowo-trawiasty, orzeźwiający. Trochę za słaby. [4]
Smak: Bardzo pełny i treściwy. Z początku czuć tylko słodowość, potem dochodzi lekka chlebowość, która przechodzi w genialny, długi posmak, w międzyczasie pojawia się także goryczka, która jest niestety trochę za słaba, ale ładnie utrzymuje się w finiszu. [4.5]
Wysycenie: Trochę za wysokie, za bardzo gryzie w język. [4]
Opakowanie: Kupione na wynos w butelce, ale oceniam ogólny wystrój łódzkiej Bierhalle. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-żółty z pomarańczowymi refleksami, mętne [5]
Piana: piany chyba są najsłabszym elementem piw w łódzkiej Bierhalle, to także miało mierna pianę zaraz po podaniu, która szybko opadła pozostawiając niewielkie krzaczki na szkle [2.5]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, trochę słodu, trochę chmielu, przyjemny zapach fermentacji [4]
Smak: perfekcja, treściwe, misiowate, dobrze wyczuwalna goryczka, bardzo miłe chmielowe łachotanie podniebienia, w tle słodowy posmak [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: również bez zarzutu, szczególnie milej gdy podane było w jubileuszowym kufelku [5]
Uwagi: Doskonałe piwo, nic wiecej do dodania
Moja ocena: [4.4]Last edited by becik; 2011-05-14, 21:43.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Dawno nie oceniane i mam wrażenie po degustacji, że z jego "doskonałości" niewiele zostało. Ot, ledwo poprawny wyrób, z goryczką jak dla mnie ciut za niską, słabo też z pianą, wysycenie natomiast ciut za wysokie. Nie do powtórzenia.
Comment
-
Comment