Łódź, Północna 35, Sklep Firmowy 5 - przy browarze

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24004

Łódź, Północna 35, Sklep Firmowy 5 - przy browarze

zdawało mi się że sklep jest już tu opisany ale jakoś go nie odnalazłem właściwie to chiałem tylko dopisać w tym nieodnalezionym temacie, że będąc tam kilka dni temu zupełnie przypadkiem i przelotem - dostępny był butelkowy Porter Łódzki. I do tego z lodówki Ale skoro tematu ni ma to wygrzebałem z paragonu następujące dane:

Porter 0,5l Euro - 3,05 pln
    Łódzkie Mocne 0,5l Euro - 2,25 pln
    Cork 0,5l bezzwr. - 2,05 pln
    Glob Mocne - bączek 0,33l - 1,40

dużo puch, petów, a poza tym przyjazna obsługa.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4776

Sklep firmowy jest obecnie czynny od wtorku do piątku w godz. 10 - 18, w soboty 9 -17. W niedziele i poniedziałki nieczynne. W piątek 13.03 asortyment piw przedstawiał się tak:

- Porter e. 22 Blg, alk. 9,5%, 3,50 zł + 0,40 kaucja
    - Mocne e. 14,1 Blg, alk. 6,5%, 2,55 zł + 0,40 kaucja
    - Glob Premium e. 10,5 Blg, alk. 5,0%, 1,95 zł + 0,40 kaucja
    - Lodwar e. 9 Blg, alk. 4,2%, 1,55 zł + 0,40 kaucja
    - Cork e. 13,6 Blg, alk. 6,5%, 2,40 zł (butelka bezzwrotna)

Dostępny był też Lodwar Mocny w pet-ach 1 l i piwa puszkowe, jednak ten typ opakowań pomijam. Wszystkie butelkowe dostępne także z lodówek.
    Zaskoczeniem było, że Glob ma całkiem nową etykietę co dawno się w BŁ nie zdarzyło.

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9800

Byłem w sobotę raczej przypadkiem. W sklepie Porter, Cork, Mocne, Glob Premium, Glob Mocny, Lodwar i sporo innych produktów BŁ. Trochę szkła. Ceny piw, jak zawsze, przyjemne (pamiętam jedynie PLN 3,50 za portera...).
      Miła pani zdementowała pogłoski o zapaści BŁ, na co dowodem były napoje za jej plecami .

Comment

• brite
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.08
        • 4

Martwi mnie to, jak wygląda firmowy sklep przy samym browarze na Północnej. Wnętrze surowe, przytulne niczym bar mleczny w PRLu, obsługa podobnie, beznamiętna. Zapytana o pamiątkowe podkładki pod szklanki czy w ogóle o jakiekolwiek pamiątki wzrusza ramionami.

Dziś chciałem zakupić trochę rodzimego trunku, bo wybieram się właśnie na Pomorze i chciałem tam sprezentować nieco łódzkich wyrobów. Asortyment wydawał się przetrzebiony, Mocne dostałem tylko w puszkach.

140 lat stoi już nad Łódką browar założony niegdyś przez Karola Anstadta (jego inicjały wciąż jeszcze tkwią w bogato rzeźbionej bramie od Pomorskiej) - wydawałoby się to wystarczające, by stworzyć dobrą markę lokalnego piwa z tradycjami, na czym wiele miast potrafi zarobić i budować dobry PR. Dlaczego tak nie dzieje się w Łodzi?

Przybrowarnemu sklepowi zdarzało się być zamkniętym przez szereg dni "z powodu choroby" lub "urlopu".

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brite
          Asortyment wydawał się przetrzebiony, Mocne dostałem tylko w puszkach.
          A jest porter w butelkach? Muszę wreszcie zrobić duże zapasy.

Comment

• brite
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2009.08
            • 4

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
            A jest porter w butelkach?
            Jest, całkiem sporo.

Comment

• Piwoteka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.04
              • 1210

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brite
              140 lat stoi już nad Łódką browar założony niegdyś przez Karola Anstadta (jego inicjały wciąż jeszcze tkwią w bogato rzeźbionej bramie od Pomorskiej) - wydawałoby się to wystarczające, by stworzyć dobrą markę lokalnego piwa z tradycjami, na czym wiele miast potrafi zarobić i budować dobry PR. Dlaczego tak nie dzieje się w Łodzi?
              Niestety, piszę to z prawdziwą przykrością, ale podejście osób decyzyjnych w Browarach Łódzkich jest takie, że naprawdę liczącym się dla nich klientem jest sieć Biedronka, która bierze 24 tiry tygodniowo "piwa" w pet-ach. Obecność łódzkiego piwa w sklepach nie jest sprawą priorytetową, tak samo jak lodówki dla łódzkich piw, gadżety dla klientów itp. Próbowaliśmy nawet przekonać "Dział Handlowy" do prób z piwem niepasteryzowanym, ale to walka z wiatrakami...
              Piwoteka
              Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
              www.piwoteka.pl
              Sklep Piwoteki na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na G+
              Дед Мороз (Dziadek Mróz)
              Browar Piwoteka

Comment

• Myszon007
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2007.02
                • 1208

Sklep jeszcze działa ale w środku bida z nędzą... dostępne jedynie 4 marki piwa.

- Porter - tylko puszka - 4 zł
                - Eurogold Mocny - tylko PET - 4 zł
                - Glob - tylko butla - 1,95
                - Cork - tylko butla - 2,35

W sklepie nie było sztandarowego produktu BŁ, czyli Mocnego. Nie ma to jak zaopatrzenie w środku sezonu
                ♪♫

Comment

• dadek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍺🍺
                  • 2005.09
                  • 4776

Po wczorajszej wizycie jestem bardzo rozczarowany. Sklep wygląda jak za najlepszych czasów komuny, z tym że na przestronnych półkach zamiast octu stoją nieliczne puszki i Pety z piwem. Nie ma ŻADNEGO piwa w butelkach zwrotnych, w niezwrotnych tylko Karmelowe i Cork. W PET-ach jedynie Eurogold a w puszce Porter. I to cały asortyment. Pani nie potrafiła powiedzieć nic na temat ew. poszerzenia oferty. W całej Łodzi także nie można kupić żadnego tutejszego piwa. Nie wiem co to może oznaczać, bardzo to dziwne i niepokojące. Chociaż przy browarze doszła mnie piękna woń warzonego właśnie piwa...

Comment

• Myszon007
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.02
                    • 1208

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek
                    W całej Łodzi także nie można kupić żadnego tutejszego piwa.
                    Można, wystarczy pójść do najbliższej Biedronki a na serio to widać dokąd podąża browar - wielka rozlewnia piwa dla dyskontów... Pytanie, czy po wyprzedaniu zapasów portera nastąpi rozlew nowej warki...
                    ♪♫

Comment

• Pancernik
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9800

Jest jeszcze Kerfur z Junakami...

Comment

• leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

Jednak Łódzkie Mocne w butelce euro, to co najmniej dwa razy lepiej smakuje niż Junak Strong z puchy

Comment

• Piwoteka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.04
                          • 1210

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek
                          Po wczorajszej wizycie jestem bardzo rozczarowany. Sklep wygląda jak za najlepszych czasów komuny, z tym że na przestronnych półkach zamiast octu stoją nieliczne puszki i Pety z piwem. Nie ma ŻADNEGO piwa w butelkach zwrotnych, w niezwrotnych tylko Karmelowe i Cork. W PET-ach jedynie Eurogold a w puszce Porter. I to cały asortyment. Pani nie potrafiła powiedzieć nic na temat ew. poszerzenia oferty. W całej Łodzi także nie można kupić żadnego tutejszego piwa. Nie wiem co to może oznaczać, bardzo to dziwne i niepokojące. Chociaż przy browarze doszła mnie piękna woń warzonego właśnie piwa...
                          Z zasłyszanych plotek: taka sytuacja to podobno to działanie celowe, aby w końcu akcjonariusze wyrazili zgodę na sprzedaż browaru... :-( Piwa w butelkach zwrotnych, w tym przede wszystkim portera, nie ma już od połowy sierpnia. Pan z działu sprzedaży obiecywał świeże piwo najpierw na początek września, później na połowę, jest już końcówka i piwa ciągle nie ma... Powoli zastanawiam się nad rozpętaniem jakiejś akcji protestacyjnej.
                          Piwoteka
                          Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
                          www.piwoteka.pl
                          Sklep Piwoteki na Facebooku
                          Piwoteka Narodowa na Facebooku
                          Piwoteka Narodowa na G+
                          Дед Мороз (Dziadek Mróz)
                          Browar Piwoteka

Comment

• Myszon007
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2007.02
                            • 1208

W sklepie, poza tym co napisał dadek, jest dostępne Łódzkie Mocne - 2,85 za konserwę.
                            ♪♫

Comment

• dadek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍺🍺
                              • 2005.09
                              • 4776

Ale jednak przed tygodniem nie było. A poza tym puszek nie uznaję jako opakowanie dla piwa więc nie kupuję. Wolę za 2,99 litrowego PET-a z Sarmackim z Biedronki.

Comment