Piwo gotowe do oceny
Perła - Lublin, Hunter
Collapse
X
-
Perła - Lublin, Hunter
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, bursztynowy, jednak sugerujący zdecydowanie mocniejszy woltaż. Gdyby nie to ocena byłaby maksymalna [4]
Piana: Gruboziarnista, opada w ciągu minuty do 2 mm. Po kolejnej minucie nie zostaje z niej nic, nawet na szkle... [1.5]
Zapach: Zapach przeciętrny, dość wyrazisty. Nie zachwyca, ani nie odrzuca, stąd przeciętna ocena [3]
Smak: Oj kiepściutko, wodniste, nijakie, przypominające... rozwodnioną tekturę. Jeśli ktoś zna smak Jasnego z Imielina to jest to coś podobnego. Piwo nie jest słodkie, a jego niewielka gorycz jego nie wynika raczej z chmielu tylko z chemi :-/ Przynajmniej takie wrażenie sprawia. [1.5]
Wysycenie: Początkowo bąbelki bardzo ładnie pracują, z czasem jest ich coraz mniej, ale są nadal widoczne, tylko mniejsze. Na języku czuć je w stopniu wg. mnie niezadowalającym, co jeszcze bardziej potęguję nieprzyjemny smak [3.5]
Opakowanie: Puszka zielono-złoto-czerwona, z motywami jelenia w kilku miejscach - nie wygląda to źle. Brak podanego ekstraktu, za co obniżyłem ocenę. W nazwie litera R jest odwrocona, mając imitować lustrzane odbicie litery H - w sumie nie wiadomo po co? [3.5]
Uwagi: Kupiłem puszkę Huntera za 1.69 zł pierwszy raz i więcej nie będe, chyba żeby było dostępne w butelce - tego nie wiem, browar nie chwali sie tym wyrobem na swojej stronie. Piwo tylko dla zaliczaczy, odradzam! Trucizna to nie jest, ale po co?
Moja ocena: [2.35]
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lacriferno Wyświetlenie odpowiedziTo piwo robione jest może dla jakiejś sieci marketów?
Comment
-
-
Kolega poczęstował dziś Hunterem. Piłem poraz pierwszy. Strasznie słodowe ale nie mam nic przeciwko. Ogólnie ok. Na moje pytanie gdzie kupił odpowiedział: stacja BP 99groszy. Przyznam że jest to drugie najlepsze piwo jakie piłem w tej cenie poza strongiem z Okuniewa prosto z browaru.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, nie wygląda zachęcająco,ale pewnie ekstraktu też jest max. 11% [3]
Piana: Masakra.Ledwo się pojawiła posyczała i na tym koniec. [1.5]
Zapach: Słodkawy,lekko chmielowy, w sumie wodnisty [3]
Smak: Wodniste,myślę ,że pite w lecie w czasie upałów do przyjęcia,do podlania grilka też,dzisiaj ledwo wypijalne [2.5]
Wysycenie: Z początku zaczęły pojawiać się ogromniaste bąbelki,po chwili zmieniły się w średnie,by od czasu do czasu odrywać się z dna szkła. [2.5]
Opakowanie: Jeleń z rogami jako łowca,hehehe coś to w sobie ma,ale puszka przeciętna,nawet mi się zdjęcia nie chce robić [2.5]
Uwagi: Co tu dodawać,dziwne...
Moja ocena: [2.6]
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
Comment