|
|
||||
|
||||
|
Z racji, że asortyment piwny znacznie się rozszerzył, więc pozwolę sobie założyć ten temat dla osób, które mieszkając w Obornikach Śl. lub odwiedzając je chciałyby zakupić dobrego piwa. Sklep znajduje się w centrum przy rondzie, charakterystycznym znakiem rozpoznawczym (zwłaszcza po zmroku) jest neon Pilsner Urqell. Sklep jest czynny od poniedziałku do soboty od 7:00 do 22:00. W niedziele i święta nieczynne. Sklep należy do sieci IGA czyli Niezależnego Zrzeszenia Detalistów.
Na tę chwilę mamy w ofercie: Z polskich: Amber Ale i Dark Ale ze Starego Krakowa Ciechan Wyborny i Ciechan Mocne (oba niepasteryzowane) oraz Miodowe z Ciechanowa Namysłów Premium (zielona but.) oraz Zamkowe Mocne (pusz.) z Namysłowa Goolman (but.) oraz Hunter (pusz.) - Perła Gingers x 3, Wojak (3 warianty w puszce + Super Mocne but. 0,66l), Frater Pszeniczny i Podwójny z Belgii z ciekawostek z wielkiej trójcy: Okocim OK Beer, Tyskie Książęce (but. i pusz.), Żywiec Porter Z zagranicznych: Opat 11% i 12% z Broumova Fitness ze Svijan Skalak Rezany z Rohozca Paulaner HefeWeissbier jasny i ciemny Franziskaner jasny i ciemny Guinness w dwóch wersjach Budejovicky Budvar Fosters Perroni Faxe Z lodówki, niestety póki co, tylko koncerny. W sklepie (o ile akurat nie brakuje pustych transporterów) przyjmujemy butelki bez paragonu po 0,30zł. Z paragonem 0,35zł. Butelki od piw czeskich są kaucjonowane po 0,50zł - można oddać każdą NRW na wymianę, byle bez alufolii na szyjce. Będę wdzięczny za wszelkie opinie na temat sklepu, te pozytywne jak i krytyczne. Jeżeli zdarzy/ła się jakaś nieprzyjemność, proszę o kontakt na PW, postaram się coś zaradzić. kopyr edytował/a post 09-07-2007 o godz. 21:37. Powód: info o IGA |
|
|
||||
|
||||
|
Od wczoraj w ofercie:
Z Obołonia Pszeniczne i Białe, a także kwas chlebowy. Z Novej Paki Podkrkonossky Special Tmavy. Z Broumova Opat Bitter. W poprzednim poście zapomniałem o Grolschu w butelce z krachlą. |
|
|
||||
|
||||
|
Pojawiło się sporo nowości, przede wszystkim prawie komplet piw z Fortuny. Ale po kolei:
Fortuna: Złoty Smok, Srebrny Smok, Czerwony Smok, Czarny Smok, Czarne i Czarne Miodowe - brakuje póki co Komes Porteru, ma być we wrześniu. Ciechanów: pojawił się Porter w but. 0,33l. Rohozec: pojawiły się jasne Skalak 11-tka i 12-tka. Obołoń: do wcześniejszych pozycji dołączyły Premium i Magnat. Z dotychczasowej oferty wyleciał Opat 11%. Zapraszam do oddawania butelek NRW (bez złotka na szyjce) - reszta nieistotna (mogą być niemieckie, czeskie, bez etykiet, nawet Okocim Palone przejdzie). Warto uzbierać karton i się przejechać do Obornik. |
|
|
||||
|
||||
|
Pojawił się zestaw Paulanera ze szklanką. Szklanka klasyczna do weizena, w zestawie 3 jasne i 3 ciemne Paulanery.
Z ciekawostek pojawiły się polskie cydry. Póki co gruszkowy i jabłkowy jako klasyczne, w ofercie mają jeszcze brzoskwiniowy i truskawkowy - ale trochę się bałem zamówić. Mam bowiem takie obawy, że jest to cydr jabłkowy, aromatyzowany w każdym z przypadków innym aromatem. Butelka 0,75l jak do win musujących, choć kształt dość nowatorski. Zawartość alkoholu 6%. kopyr edytował/a post 03-09-2007 o godz. 07:43. |
|
|
|||
|
|||
|
A można wiedzieć, kto jest wytwórcą tego napitku ?
|
|
|
||||
|
||||
|
Producentem jest: ANDY Sp. z o.o. Chociszew 39.
|
|
|
||||
|
||||
|
W dniu dzisiejszym nastąpiło znaczne rozszerzenie asortymentu. Pojawiło się sporo piw importowanych jak i polskich. Do rzeczy jednak...
- Svyturys: Baltas Kvietnis Alus - pszeniczne, Baltijos - półciemne, Extra Draught - jasne. - Marston's: Oyster Stout, Old Empire - India Pale Ale. - Sheperd Neame: Spitfire - bitter. - La Trappe: Bockbier - kożlak, Blonde, Dubel, Tripel, Qadrupel - klasztorne (butelki 0,75l korkowane). - Lwiwska Piwowarnia: Lwiwskie Porter. - Amber: Złote Lwy oraz Żywe - niepasteryzowane. - GAB: Kamasutra i Stout. PS: Do 100 różnych piw już bliżej jak dalej. Na chwilę obecną mamy w sklepie blisko 90 różnych piw. kopyr edytował/a post 05-09-2007 o godz. 20:26. |
|
|
||||
|
||||
|
Od dziś w sprzedaży Ciechan Pszeniczne.
|
|
|
||||
|
||||
|
Pojawiły się dwa zestawy ze szklanką:
2 x Grolsch w butelce z zamknięciem patentowym + szklanka oraz 4 x Franziskaner Hefe-Weissbier + szklanka do piwa pszenicznego. |
|
|
||||
|
||||
|
A po wiela te zestawy?
P.S. Będę jutro w Obornikach Śl. |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Franziskaner - 23,99zł |
|
|
||||
|
||||
|
Pojawiło się kilka nowych piw:
Koźlak z Ambera Belhaven Scottish Ale Morland Hen's Tooth La Trappe Witte Trappist. |
|
|
||||
|
||||
|
Pojawiły się piwa z browaru w Nachodzie:
Primator Premium Primator Premium Dark Primator Polotmavy Primator Weizenbier Primator English Pale Ale Jest też Ciechan Pszeniczne z nowej dostawy, aczkolwiek jeszcze nie próbowałem czy czymś się różni od poprzedniej partii. Zapraszam do zakupów. Jak również oddawania butelek NRW, przewietrzcie piwnice. kopyr edytował/a post 07-10-2007 o godz. 16:53. |
|
|
||||
|
||||
|
A po Valentinsie bierzesz butelki?
|
|
|
||||
|
||||
|
Czy butelki muszą być pozbawione etykiet, złotek i innych sreberek?
|
||||
|
||||
|
Biorę, pod warunkiem, że to nie jest ta niższa cienkościenna NRW, ale z tego co pamiętam, to nie jest.
Nie muszą. Primator ma ze złotkiem, więc teraz bierzemy również te ze złotkiem. |
|
|
||||
|
||||
|
Pojawiły się:
- Strong Suffolk Vintage Ale - Belhaven St. Andrews Ale - 2 litrowe dzbany z Rohozca - imponujące, choć cena też potrafi zrobić wrażenie. - Lech Pils butelka i puszka. jutro mają być: -Pardubicky Porter -zestaw 3 Amsterdamów puszkowych (jak sądzę Explorator, Navigator i Maximator). Po pewnej nieobecności wrócił Opat Bitter oraz 12%. kopyr edytował/a post 17-10-2007 o godz. 22:55. |
|
|
||||
|
||||
|
Pojawiły się:
Belhaven Wee Heavy Shepherd Neame Whitstable Bay Czernihiwskie Bile Nefiltrowane oraz uwaga, uwaga, hicior torby BOOTLEBAG z logo browar.biz. Teraz można dotknąć, zobaczyć i zaoszczędzić kilka złotych na przesyłce. |
|
|
||||
|
||||
|
Dziś do oferty dołączyły piwa
z Czarnkowa: Izerskie czyli Noteckie, Walońskie czyli Eire. z Krajana: Irlandzkie Mocne Porter z Piotrkowa Cornelius Weizenbier Zapraszam do zakupów oraz zwracania butelek (bączki 0,33l, NRW, Amber). |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Od dziś w ofercie wspaniałe piwa z browaru Svijany:
Svijansky Maz 11%, Svijansky Rytir Bitter, Svijansky Knize 13%. Jest też Pszeniczne z Ciechana, z drugiej warki, tyle, że na etykiecie nie ma o tym ani słowa. Dowodem niech będzie termin przydatności do stycznia. Oj, więcej złego niż dobrego wynikło z tych pomysłów na numerowanie warek. |
|
|
||||
|
||||
|
Dziś nawiedziłem Market Kopyra IGA, oczom moim ukazała się półka cała zapełniona belgijskimi piwami.
Dokładnie jakie, to niech sam Kopyr napisze. Polecam ten sklep, coraz większy wybór dobrych piw, samych pszenicznych naliczyłem 13szt. ![]() jacer edytował/a post 05-12-2007 o godz. 17:42. |
|
|
||||
|
||||
|
Jacer mnie wyprzedził ale nie szkodzi
. Przejdźmy do rzeczy, pojawiły się: Gouden Carolus Ambrio but 0,33l. Gouden Carolus Classic but 0,33l. Gouden Carolus Triple but 0,33l. Jest też zestaw po 2x0,33l z wymienionych wyżej Carolusów + szkło. Z tego samego browaru piwo Cuvee van de Keizer 2006 but 0,75l, do tej pory nie opisane na browar.biz. Jest to piwo rocznikowe, którego minimalna data przydatności wynosi 10 lat, więc jak łatwo obliczyć ma termin do 2016r. Warzone raz do roku 24 lutego. La Gauloise Ambre but 0,33l. La Gauloise Blonde but 0,33l. La Gauloise Bruin but 0,33l. Corsendonk Pater but 0,33l Corsendonk Agnus but 0,33l. Jest też zestaw Pater + Agnus + szkło. Pauwel Kwak but 0,33l., 0,75l oraz zestaw 4x0,33l +szkło. Duvel but 0,33l. Tripel Kameliet but 0,33l. Gulden Draak but 0,33l. Delirium Tremens but 0,33l oraz 0,75l. Delirium Nocturnum but 0,33l. Scotch Silly but 0,33l. Westmalle Tripel but 0,33l oraz 0,75l. Westmalle Dubbel but 0,33l Przy wyborze asortymentu kierowałem się opiniami zamieszczonymi na browar.biz. Takze podziękowania dla recenzentów szczególnie dla Dreamera, lzkamila i Borysko. Nie wszystkie też piwa, które chciałem zamówić były dostępne. Warto również wspomnieć o Opacie Świątecznym, który pojawił się kilka dni temu, a nic o tym nie pisałem. Powiem szczerze, że serce mi rośnie jak patrzę na półkę z piwami. Spokojnie jest przekroczone 100 różnych piw. Nieskromnie napiszę, iż sądzę, że sklep w tym momencie plasuje się w pierwszej 5 sklepów na Dolnym Śląsku jeżeli chodzi o asortyment piwa. Zapraszam do odwiedzin i zakupów. Zawsze można zapytać o kierownika, wtedy jeśli będę na miejscu chętnie podejdę i porozmawiam - o piwie rzecz jasna. ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Tak myślałem, że o czymś zapomnę
St. Sebastiaan Dark St. Sebastiaan Grand Cru oba w kamionkowej butelce 0,5l z krachlą, znaczy są kapslowane, ale po opróżnieniu butelki mogą być zamknięte krachlą. |
|
|
||||
|
||||
|
Z ciekawszych rzeczy z koncernówki pojawiły się:
5-pak Pilsnera Urquella z bardzo ładnym pokalem 0,5l; 7-pak piw specjalnych GŻ (Fischer, Żywiec Porter, Paulaner Weissbier, Paulaner Dunkel, Murphy's Irish Red, Desperado, Freeq) ze szklanką Murphy'sa; 8x0,65l Heinekena wraz z butlą 1,5l Heinekena korkowana na sposób szampański. |