Piana: bardzo obfita, aż opuszczała kielich, beżowa, drobno pęcherzykowa.
Kolor: ciemnobrązowy, nieprzejrzysty, mętne.
Wysycenie: wysokie, ostre.
Zapach: delikatny orzechowy.
Smak: słodowe ze szlachetną goryczką, mającą posmak świeżego orzecha włoskiego. Dla kalibracji wypiłem dubbla od Grimbergena i Ename. Ten pierwszy był lżejszy od tego od jacera, głownie za sprawą kwaśnych owoców wyczuwalnych w smaku. Z kolei ten od Ename wypadł gorzej od tego z MBR, bowiem był cieńszy w smaku, mniej esencjonalny. Niestety to całe moje doświadczenie w tym stylu, więc trudno mi orzec na ile wytwór jacera spełnia jego wymogi.
Opakowanie: tradycyjnie zdewastowane przez ślimaki, w czym nie było winy jacera.
Kolor: ciemnobrązowy, nieprzejrzysty, mętne.
Wysycenie: wysokie, ostre.
Zapach: delikatny orzechowy.
Smak: słodowe ze szlachetną goryczką, mającą posmak świeżego orzecha włoskiego. Dla kalibracji wypiłem dubbla od Grimbergena i Ename. Ten pierwszy był lżejszy od tego od jacera, głownie za sprawą kwaśnych owoców wyczuwalnych w smaku. Z kolei ten od Ename wypadł gorzej od tego z MBR, bowiem był cieńszy w smaku, mniej esencjonalny. Niestety to całe moje doświadczenie w tym stylu, więc trudno mi orzec na ile wytwór jacera spełnia jego wymogi.
Opakowanie: tradycyjnie zdewastowane przez ślimaki, w czym nie było winy jacera.
Comment