Milicki Browar Rynkowy, warka#17, Tripel

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Milicki Browar Rynkowy, warka#17, Tripel

    Kolor: złocisty, jaśniutki, lekko opalizujące
    Piana: drobniutka, niezbyt wysoka, ale kożuszek utrzymuje się przyzwoicie.
    Zapach: klasztorniak jak się patrzy
    Nagazowanie: dość spore jak na ten typ piwa.
    Smak: zaskakująco lekkie, lepkość umiarkowana, goryczka przyjemnie komponuje się z miodową słodyczą.

    Piwko na 5+, tylko dlaczego dubbelek wydawał mi się mocniejszy


    Jacer, po raz kolejny - ukłony, bardzo dobre piwo
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    tylko dlaczego dubbelek wydawał mi się mocniejszy
    Może jeszcze chora byłaś?

    Dzięki za ocenę.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #3
      Piana: obfita, bardzo drobna i gęsta, sztywna. Pięknie oblepia szkło,
      Kolor: złocisty, początkowo idealnie klarowne, po wlaniu osadu mętne.
      Wysycenie: średnie.
      Zapach: bardzo przyjemny, chyba wyczuwam banany i kolendrę.
      Smak: bardziej smakował mi jak blonde niż tripel, co nawet dobrze sie składa, bo wolę blondy niż triple. Bardzo fajny smak. Gładkie. Wyczuwalny alkohol, trochę kolendry. Smak raczej czysty. Na pewno bez wad, a dodatkowo starannie poprowadzona fermentacja i odpowiednio długie leżakowanie sprawiają, że smak jest dobrze skomponowany, ciężko rozbić go na składowe.

      Doskonałe piwo, gratulacje jacer. Dotrzymuje kroku wielu komercyjnym egzemplarzom, a klika nawet bije. Muszę spróbować zrobić coś wg tego przepisu.
      blog.kopyra.com

      Comment

      Przetwarzanie...
      X