Piwo gotowe do oceny
Połczyn-Zdrój, Brewer Pils
Collapse
X
-
Połczyn-Zdrój, Brewer Pils
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Trochę to trwało...
Teraz to ja niewiele pamiętam.
Na pewno zaskoczyła mnie piana. Gęsta. Miałem problemy z napełnieniem kufla, ale szybko opadła.
Zapachu nie pamiętam .
Wysycenie tak na 4 z minusem.
Piłem dosyć mocno schłodzone.
Smak - woda..., woda..., woda...
Kapsel "goły". Ten jest tylko na czeskich Brewerach.
Wcale mi nie tęskno, aby je wypić ponownie pomimo atrakcyjnej ceny (o ile pamiętam ok. 1,5 zł. +/- 10 gr.)- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, bez zarzutu [5]
Piana: mierniutka, po nalaniu, dość gruba, potem szybciutko opadła, pozostała licha warstwa i drobne krzaczki [2]
Zapach: chemiczno-słodowy, nie wiem czy ta chemia to jakiś rodzaj specjalnego słodu ale to co pamiętam z innych piw przypomina mi zapach mokrej ścierki [2]
Smak: gorzkawo-kwaskowe, szczypiące, wodniste, nic więcej nie napiszę bo nie mam zamiaru się więcej męczyć [1.5]
Wysycenie: zdecydowanie za duzo [2.5]
Opakowanie: dość ciekawe ale nie oryginalne, dedykowany kapsel [4]
Uwagi: Zakupione w Tomaszowie Lubelskim. Z takimi piwami browarowi nie wróżę dobrej przyszłości, tego nie dopiję.
Moja ocena: [2.075]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladożółty, anemiczny strasznie, chyba nie tłumaczy go lekkość piwa... [2.5]
Piana: Adekwatna do koloru, mimo prób nalania "z wyskoku". Cienizna... [1.5]
Zapach: Słodowy z akcentami owocowymi. [3]
Smak: Cienki jak halibut przy ogonie. W zasadzie tak chyba smakuje woda po wypłukaniu KEG-a (o ile KEG-i płucze się wodą). [2]
Wysycenie: Wysokie, w połączeniu ze sporym schłodzeniem buduje jedyną zaletę napoju - walor orzeźwiający. [4]
Opakowanie: Biała pucha z czerwono-złotymi dodatkami, nie napiszę, z czym mi się kojarzy... Czytelne. [3]
Uwagi: Takie napoje na lato preferuje mój kolega T., który zawodowo zajmuje się usługami "rem-bud". Tyle, że rozpoczyna nimi dzień i stara się do fajrantu nie odwodnić... .
Moja ocena: [2.475]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jaśniutki, ale do ekstraktu raczej pasuje. [3.5]
Piana: Niska i zniknęła natychmiast niemal do zera. [1.5]
Zapach: Słaby, chmielowy z lekką słodowością w tle. [3]
Smak: Woda okrutna, bez goryczki, tylko z lekką ścierowatą słodowością. Do tego lekka kwaskowatość. Wypić się da, ale zupełnie bez uniesień. [2.5]
Wysycenie: Strasznie wysokie, ale pewnie tylko dzięki temu da się to wypić. [3.5]
Opakowanie: A ja napiszę, że pucha mi się ewidentnie z Tyskim kojarzy. Do tego trochę bzdur. "Premium quality beer", doprawdy... Poza tym pucha musi jakoś zakrzywiać przestrzeń, bo jednocześnie mieści 500 ml i 1 pintę [2]
Uwagi:
Moja ocena: [2.65]
Comment
-
-
Nie miałem okazji jeszcze tego prubować. Dam tylko informację, że w aktualnej ofercie sklepów netto jest ten napitek za 0,99 zł (3.01.11 - 9.01.11). Wygląda na to że sieć netto wprowadziła brewera do oferty. Poza promocją będzie to piwo zapewne w okolicach ceny 1,20zł - 1,30zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedziNie miałem okazji jeszcze tego prubować. Dam tylko informację, że w aktualnej ofercie sklepów netto jest ten napitek za 0,99 zł (3.01.11 - 9.01.11). Wygląda na to że sieć netto wprowadziła brewera do oferty. Poza promocją będzie to piwo zapewne w okolicach ceny 1,20zł - 1,30zł.
Swoją drogą, czyt to jakaś agonalna wyprzedaż?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedziNie miałem okazji jeszcze tego prubować. Dam tylko informację, że w aktualnej ofercie sklepów netto jest ten napitek za 0,99 zł (3.01.11 - 9.01.11). Wygląda na to że sieć netto wprowadziła brewera do oferty. Poza promocją będzie to piwo zapewne w okolicach ceny 1,20zł - 1,30zł.
Ostatnio widziałem Legiona z datą do 29.01.11, który stał w sklepowej lodówce już zmętniały z pływającymi farfoclami.
Tak czy inaczej żegnamy się (na jakiś czas?) z Połczynem, więc warto jakieś pożegnalne piwko od nich wypić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedzi(...)Współpraca z siecią netto pomoże im przetrwać (...)
Comment
-
-
Połczyn odżył, o czym można przeczytać dziś. Jeszcze w styczniu mają wznowić produkcję, więc to są stare zapasy.
Piwo ma teraz 3,5% więc nawet nie chcę sobie wyobrazić jako bardzo je rozwodniliLast edited by Pendragon; 2011-01-05, 13:55.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedziNikt tu nie mówi, że to piwo jest porządne. Zresztą jak tylko spróbuję dam znać.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Sam się zastanawiam, kto to na dłuższą metę będzie kupował. Żulki to raczej na piwa poniżej ok. 6% nawet nie patrzą, zwykle wybierają te najmocniejsze, byle by sponiewierało Myślę, że obecnie w cenie 99gr to piwo jest ciekawostką i "wabikiem" żeby klient przyszedł do sklepu i wziął coś jeszcze. Dzisiaj kupiłem 1 sztukę na spróbowanie, i jak będę miał więcej czasu zamieszczę ocenę. Tak na razie na szybko zauważyłem, że piwo ma obniżony woltarz do 3,5% obj. Oby smak był dobry
Comment
-
Comment