Jaką powierzchnię roboczą zajmuje standardowy taboret gazowy?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Jaką powierzchnię roboczą zajmuje standardowy taboret gazowy?

Ktoś mnie może uświadomić jaką powierzchnię roboczą zajmuje standardowy taboret?
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
    Ktoś mnie może uświadomić jaką powierzchnię roboczą zajmuje standardowy taboret?

Seta, Ty leniu, wyszukiwarka się kłania
    W poniższym temacie masz wszystko o taborecie
    Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.

A w poniższej aukcji masz wymiary
    http://www.allegro.pl/item275744375_...palaczem_.html

Do tego oczywiście dochodzi butla gazowa. Koszt butli 90 zł + wypełnienie jej gazem jednorazowo 45 zł. Mi taka butla starcza na 2 miesiące, zarówno warzenia jak i normalnej obsługi kuchenki.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marek-C
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.12
      • 848

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
      około 50x50cm plus butla gazowa, na ok. 1m2 luzik!
      Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Marek dzięki, a Marusia sorki...
        Wątek o taboretch kiedyś czytałem, ale nie ma tam chyba nic o wymiarach (na pomysł przeszukania Allegro nie wpadłem ).
        Tak mi się właśnie wydawało, że ogromne toto nie jest, więc bardzo zdziwiły mnie problemy np Khama z bieżącego wątku.
        Chyba zacznę ciułać kasę...

Comment

• Stasiek
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2007.02
          • 609

Nie wiem jak wyobrażacie sobie postawienie taboretu gazowego (jak mały on by nie był) w niewielkiej kuchni w bloku, gdzie cały czas coś się dzieje (np. wbiegają dzieci).
          No chyba, że wyjmujemy taboret o 11tej wieczorem, warzymy w nocy, a rano zanim domownicy wstaną, kuchnia jest już doprowadzona do stanu używalności.

Comment

• gniady
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2006.12
            • 146

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika plpaw
            ... a to dodatkowe pozbycie się m2 w kuchni żona nie będzie zadowolona. ...
            Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że i tak Ci ograniczy warzenie jak się wciągniesz i zaczniesz co tydzień, dwa gotować te wareczki po 10l. Najpierw zacznie jej śmierdzieć, potem przeszkadzać, że nie może się swobodnie w kuchni poruszać itp.
            W tej chwili na drodze kompromisu doszliśmy do porozumienia warzenia jednej warki miesięcznie, więc warzy się tak, żeby maksymalnie "upchać" fermentor, ewentualnie jak nie wejdzie to w jakiś baniak po mineralce. Nie wyobrażam sobie jakby to było gdybym robił w tym momencie warki po 10l.
            Moim zdaniem zrób kilka warek z ekstraktów, jeśli będziesz przekonany, że cała ta zabawa Ci się podoba to jednak zainwestuj w taboret gazowy i małą butlę, nie sądzę, że całość zabierze jakoś bardzo dużo miejsca (w czasie magazynowania). Największy problem jednak będzie z tym, o czym pisał Stasiek, małe bąki pałętające się po domu (nie wiem, czy to Cię dotyczy).

Comment

• cafepiwosz
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2005.09
              • 85

Przerabiałem warzenie w domu. Wyrzucili mnie po 3 warce. Zresztą uważam, że słusznie. Nie ma sensu. Jak odpalisz taboret gazowy, keg z 40 litrami brzeczki i wszystko zacznie sie gotować przez 90 minut, to przecież w kuchni masakra. Żona zabije. Od 4 warki browar został przeniesiony na wiatę przy domu, na świeże powietrze i jest super.

Comment