No to chyba Ameryki nie odkryję jak napiszę, że pierwsza serwetka pochodzi z angielskiego browaru Freedom Brewing Company Ltd, a konkretnie z piwa Pilsner.
No to chyba Ameryki nie odkryję jak napiszę, że pierwsza serwetka pochodzi z angielskiego browaru Freedom Brewing Company Ltd, a konkretnie z piwa Pilsner.
Dzięki za odpowiedz. Zadając pytanie wiedziałem o Wielkiej Brytani. Zależało mnie na doprecyzowaniu: Londyn (ewentualnie który minibrowar) czy Abbots Bromley ? Istnieje jeszcze ślad do USA. Na ten moment moja teza: najstarszy londyński Freedom, 1995 - 96.
Nie na temat za bardzo bo ciężko może być z ID tego drop'a ale mam pytanie Jerzy. Jak aktualnie ilościowo wygląda Twoja kolekcja ? Zdaje się że jesteś w praktyce jedynym w Polsce kolekcjonerem tego typu birofiliów a zbiorek pewnie już masz (przynajmniej na nasze warunki) imponujący. Pamiętam że chyba cześciowo powstał na bazie mojej byłej kolekcji liczącej dobre kilkadziesiąt sztuk w tym sporej cześci dropów polskich którą kupiłeś kiedyś na aukcji.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment