Zainspirowany moimi piwowarskimi dylematami i sugestią ARTa otwieram zbiorczy temat dotyczący kwestii związanych z montażem kranika w garze "na stałe"
Dla jednych są to sprawy oczywiste dla innych niekoniecznie, a przy warzeniu ilości większych niż standardowe 20L taki kranik wydaje się być bardzo ciekawym pomysłem.
A zatem zapytuję doświadczonych piwowarów: w jaki sposób taki kranik ułatwia warzenie i prace przywarzelne. Kiedy się taki kranik przydaje (czy zawsze?) a kiedy nie?
Mnie osobiście sama perspektywa zrobienia dziury w moim zajefajnym garze wydaje się jakaś taka "barbarzyńska" więc jakby mnie ktoś przekonał byłoby miło
Przede wszystkim jak taki karnik zamontować? Do kogo się zgłosić?
Jak filtrować i wysładzać?
Jak oddzielić chmiel i osady?
Zapraszam do dyskusji może wyniknie z tego materiał na kolejny artykuł
Dla jednych są to sprawy oczywiste dla innych niekoniecznie, a przy warzeniu ilości większych niż standardowe 20L taki kranik wydaje się być bardzo ciekawym pomysłem.
A zatem zapytuję doświadczonych piwowarów: w jaki sposób taki kranik ułatwia warzenie i prace przywarzelne. Kiedy się taki kranik przydaje (czy zawsze?) a kiedy nie?
Mnie osobiście sama perspektywa zrobienia dziury w moim zajefajnym garze wydaje się jakaś taka "barbarzyńska" więc jakby mnie ktoś przekonał byłoby miło
Przede wszystkim jak taki karnik zamontować? Do kogo się zgłosić?
Jak filtrować i wysładzać?
Jak oddzielić chmiel i osady?
Zapraszam do dyskusji może wyniknie z tego materiał na kolejny artykuł
Comment