Katowice, Kilińskiego 20, Atmosfera

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Katowice, Kilińskiego 20, Atmosfera

Spora sala z wygodnymi kanapami, fotelami. W podwórzu ogródek. Dotychczas było lane piwo z Okocimia. Obecnie jest tam także lane piwo z Czech: trzy Primatory (pils, pszenica i ciemny). Te same piwa z butelki plus jeszcze Krakonos. Ceny ok 5 zł.
    I jeszcze idę tam minutę z pracy
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
  • Zal
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.07
    • 91

Primatory i nie tylko

Bardzo fajna knajpka. Bylem tam wczoraj z kumplami. Trzy rodzaje lanego primatora po 5,5 zl plus butelkowe. Wlasciciel ma jeszcze dwie inne knajpki na obrzezach Katowic, a mysli o sprowadzaniu czeskich piw na wieksza skale. Nic, tylko trzymac kciuki

Comment

• pelott
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.08
      • 7

niepasteryzowane w atmo

juz niedługo podobno ma być niepasteryzowany krokonos 12 z kija. to je ono!

Comment

• adam16
        • 2001.02
        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pelott
        juz niedługo podobno ma być niepasteryzowany krokonos 12 z kija. to je ono!
        Jest już lany. Jest też nieco większy wybór butelkowego. I ogródek otwarty
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
          • 2001.02
          • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
          Jest już lany. Jest też nieco większy wybór butelkowego. I ogródek otwarty
          Ostatnio nie było Krokonosa. Reszta bez zmian
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz

Comment

• svarowski
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2009.07
            • 34

A tu można pooglądać wnętrze i ceny przed wielkim wejściem.Pewnie gorzej będzie z wyjściem http://www.atmoklub.pl/

Comment

• Gringo
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2007.07
              • 2160

Byłem wczoraj i zaznaczam ten lokal do mojej mapy piwnych lokali śląska.
              Ciekawe wnętrze, w tv mecz Lecha Poznań ze Spartą Praga. Nie wypadało kupować piwa czeskiego oglądając ten mecz ale alternatywa lecha jednak mnie nie przekonała. Później klient obok mówił że Lecha brakło i musiał wziąć Primatora
              Piwa podrożały, są po 6 PLN ale tyle za Primatora pszenicznego (był bardzo smaczny) z kija to jest bardzo atrakcyjna cena. Nie ma konkurencji w tym gatunku.

Comment

• volodos
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2008.09
                • 717

Primator pszeniczny niestety ze zwykłej szklanki. Na moje zapytanie kelnerka odpowiedziała: "Szef przywiózł tylko 6 szt i dawno się stłukły". Pogratulować. Na szczęście smak piwa bez zarzutu.

Comment

• kogra
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2005.03
                  • 139

W ofercie z beczki Krakonos i Primatory : jasny, ciemny i pszeniczny. Ceny Krakonosa i jasnego Primatora 6 zł. Oprócz tego parę butelkowych. Krakonos jak dla mnie trochę miał smaków"aptecznych". Primator trzymał poziom. Fajny duży ogródek.

Comment

• sved
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.10
                    • 1

Już tylko Primator z beczki

Byłem przedwczoraj i wczoraj. Jest już tylko Primator lany z beczki. Pszeniczne po 7 zł, pozostałe po 6 zł. Pszeniczne smaczne, może odrobinę za mocny kwasek i za mały bukiet, ale to kwestia gustu. Zacne. Ciemne interesujące, choć na mój gust nieco za klarowne. Ale z chęcią wrócę.

Comment

• strzelczyk76
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2003.11
                      • 823

Świetny lokal, fajny wystrój, miła atmosfera, w sobotę trafiliśmy na rockowy koncert, plus za duży ogródek.

Primatory lane jak wcześniej wspominano - pszeniczny najlepszy, robią także rezane/rżnięte po naszemu, ale tak jak w Czechach - bez mieszania 2 kolorów - to nie potrafią.

Na 4 kiju - tym razem był Złoty Bażant - ale cena - 7,50 - nie skusiłem się

W butelkach dodatkowo inne Primatory i coś tam jeszcze (chyba Kozel).

Knajpa warta odwiedzenia i wracania, choćby na pszeniczkę
                      NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• adam16
                        • 2001.02
                        • 9865

Ano jest ten Bażant lany. Byłem - próbowałem. Raz zaszaleć można
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz

Comment

• Lusterko87
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2011.10
                          • 36

Atmo to świetna knajpa gdzie jak mawia mój przyjaciel : "można przyĆmić problemy w dobrej ATMOsferze " Gdy mam do wyboru piwo kompanijne masowe za tą samą cenę to zdecydowanie wole się udać do Atmo na wspaniałego Dark Premium !! z czeskiego browaru.
                          Na szczęście mieszkam blisko - więc zawsze jest po drodze Co do samej knajpy to jest jedna z lepszych po tej stronie dworca ( mieszkańcy wiedzą o co chodzi ) Wystrój dosyć stonowany, muzyka nie za głośna, barmanki i barmani dosyć mili, ceny przeciętne. Co bardzo mi się podoba - często są jakieś fajne promocje typu " kup dwa lane, a kielich wiśniówki gratis "

Comment

• Avernum
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2010.10
                            • 165

Byliśmy ostatnio na Primatorku pszenicznym najwidoczniej nowa kega i do tego nowa warka bo piwko było wyjątkowe smaczne i świeże Litovel'a ciemnego również przyjemnie się piło. Tylko niech zmienią w tym menu "przeniczne" na poprawną formę bo aż razi w oczy...

Comment

• Gringo
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2007.07
                              • 2160

Wczoraj na rotacyjnym kiju pojawił się pyszny Litovel niepasteryzowany. Są też piwa pszczyńskie w komplecie, oczywiście tylko w butelkach.
                              Trochę zaczynają przesadzać z głośną muzyką. Ciężko spokojnie porozmawiać.

Comment

Przetwarzanie...