No to nam się zwiększa liczba piwnych lokalizacji w Gdańsku Tym razem padło na Orunię Górną, ja to się cieszę, bo mam blisko. Nazwa spisana z szyldu nad sklepem. Mały sklepik w ciągu sklepów na parterze bloku.
Sklep, ja wiem, gdzieś tak może z miesiąc, góra dwa otwarty i już można znaleźć coś ciekawego. Byłem tam zaraz po otwarciu i... uuu, masówa, nic nie ma... a dzisiaj:
1. Ciechan (różne, z miodowym włącznie)
2. Fortuna (chyba wszystko, bez Komesa)
3. Perła
4. Łomża
5. Amber
... (nie pamiętam, byłem trochę w biegu)
masówa (ale też ta nieco ciekawsza, np. Okocim pszeniczne)
mocne alkohole
spożywcze w dość dużym wyborze
Piwa elegancko w lodówkach.
Ale jak mówił miły pan za ladą (właściciel?) mają dochodzić kolejne browary: na początek Kormoran i Czarnków. Od razu się zaciekawił, że szukam czegoś innego, niż Tyskie.
A, na zagranicę nie patrzyłem, nadrobię, albo ktoś mnie uprzedzi i dopisze. A może właściciel się tu odezwie?
1. Ciechan (różne, z miodowym włącznie)
2. Fortuna (chyba wszystko, bez Komesa)
3. Perła
4. Łomża
5. Amber
... (nie pamiętam, byłem trochę w biegu)
masówa (ale też ta nieco ciekawsza, np. Okocim pszeniczne)
mocne alkohole
spożywcze w dość dużym wyborze
Piwa elegancko w lodówkach.
Ale jak mówił miły pan za ladą (właściciel?) mają dochodzić kolejne browary: na początek Kormoran i Czarnków. Od razu się zaciekawił, że szukam czegoś innego, niż Tyskie.
A, na zagranicę nie patrzyłem, nadrobię, albo ktoś mnie uprzedzi i dopisze. A może właściciel się tu odezwie?