Ekstrakt 16,1 % wag.
Alkohol 7,5 % obj.
W składzie: słód jęczmienny i barwiący, cukier, cykoria, prażony burak cukrowy, chmiel
Ciemne piwo będące autorskim dziełem młodego piwowara (ale już z doktoratem) Pawła Zarychty.
Wg mnie świetne: doskonale zbalansowane smakowo, mimo wysokiego ekstraktu rześkie i o nadzwyczajnej wypijalności (może to subiektywnie wynikać ze wspomnień dzieciństwa, albo i wojska, gdy pragnienie gasiło się niesłodzoną kawą zbożową).
Bardzo dobra pienistość; piwo zostawia na szklance drabinę, co nieczęsto się innym zdarza (choć powinno).
Odważne sięgnęięcie po niekonwencjonalne ale naturalne surowce godne najwyższego uznania.
Konstancin nie miał dotąd w portfelu piwa ciemnego - teraz ma i od razu oryginalne i wybitne.
Alkohol 7,5 % obj.
W składzie: słód jęczmienny i barwiący, cukier, cykoria, prażony burak cukrowy, chmiel
Ciemne piwo będące autorskim dziełem młodego piwowara (ale już z doktoratem) Pawła Zarychty.
Wg mnie świetne: doskonale zbalansowane smakowo, mimo wysokiego ekstraktu rześkie i o nadzwyczajnej wypijalności (może to subiektywnie wynikać ze wspomnień dzieciństwa, albo i wojska, gdy pragnienie gasiło się niesłodzoną kawą zbożową).
Bardzo dobra pienistość; piwo zostawia na szklance drabinę, co nieczęsto się innym zdarza (choć powinno).
Odważne sięgnęięcie po niekonwencjonalne ale naturalne surowce godne najwyższego uznania.
Konstancin nie miał dotąd w portfelu piwa ciemnego - teraz ma i od razu oryginalne i wybitne.
Comment