Zmobilizowałem się i jest pierwsza wersja Katalogu nakładek na pokale - Polska. Katalog zawiera 41 skanów z opisami i numeracją. Trzydzieści sześć skanów pochodzi z mojego zbioru, pięć pochodzi z galerii naszego forum (mam nadzieję, że autorzy tych skanów nie będą mieli nic przeciw - z góry dziękuję). Myślę, że katalog w obecnej formie zawiera zdecydowaną większość wydanych w Polsce nakładek (zwanych również serwetkami, bibułkami, kołnierzykami). Katalog ma wersję w języku angielskim. Katalog wysyłam emailem każdemu za darmo kto o to poprosi. Liczę na uwagi i uzupełnienia.
Katalog nakładek na pokale - Polska
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jerzy1960 Wyświetlenie odpowiedziZmobilizowałem się i jest pierwsza wersja Katalogu nakładek na pokale - Polska. Katalog zawiera 41 skanów z opisami i numeracją. Trzydzieści sześć skanów pochodzi z mojego zbioru, pięć pochodzi z galerii naszego forum (mam nadzieję, że autorzy tych skanów nie będą mieli nic przeciw - z góry dziękuję). Myślę, że katalog w obecnej formie zawiera zdecydowaną większość wydanych w Polsce nakładek (zwanych również serwetkami, bibułkami, kołnierzykami). Katalog ma wersję w języku angielskim. Katalog wysyłam emailem każdemu za darmo kto o to poprosi. Liczę na uwagi i uzupełnienia.Last edited by ART; 2010-04-26, 18:09.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
ślij do mnie porównam z tym co mamz Polski (16 sztuk) i wywiąże się z obietnicy danej w Krakowie (kwiecien@bomba.test.juni.gliwice.pl)
Comment
-
-
Lubie takie inicjatywki społeczno-kolekcjonerskie więc też poproszę o katalog na cooperbeer(małpka)wp.pl
Z drugiej strony czy przy tak małych ilościach skanów nie mógłbyś pokazać ich tutaj w poście ? Zaletą tego było by lepsze "upublicznienie materiału" (chyba że tego nie chcesz) a tym samym większe szanse na dodanie przez ludzi brakujących skanów i uzupełnianie nowych wzorów na bieżąco.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Katalog nakładek na pokale - Polska v. 2.0.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beny Wyświetlenie odpowiedziślij do mnie porównam z tym co mam z Polski (16 sztuk)
Dzięki Tobie dwa nowe wzory trafiły do katalogu. Mamy kolejną wersję katalogu v. 2.0. z 43 nakładkami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziPo cichu liczę że brakujące wzory w kolekcjonerstwie uzupełniłeś swoimi egzemplarzami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jerzy1960 Wyświetlenie odpowiedziKilka nakładek jest umieszczonych w dziale Kolekcjonerstwo/Inne gadgety wśród 1533 pozycji. Potrzeba trochę zaparcia i cierpliwości aby do nich dotrzeć. Gdyby wydzielić nakładki osobno z przyjemnością uzupełnię o brakujące i dodam numery z katalogu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziTo jest szantaż!
Nie szantaż, a szczera prawdaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Szczerze mówiąc, nie widzę przeszkód aby dodawać to czego się nie znalazło w danym dziale, a Jerzy pisze że przeszukał ów dział, w celu uzupełnienia brakujących wzorów. Dedykowany dział gdy się pojawi usprawni potem nieco.
Bo, sprowadzając sprawę do absurdu, można powiedzieć że istnieje szeroka kolekcja wykałaczek z wyhaftowanym logo browaru, ale z racji że nie ma dla nich stworzonego dedykowanego działu, kolekcjonerzy tychże nie dodają ich do działu kolekcjonerskiego. No a jak by był, to nagle ci by się ujawniliLast edited by ART; 2010-05-05, 11:45.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziBo, sprowadzając sprawę do absurdu, można powiedzieć że istnieje szeroka kolekcjaLast edited by chinet; 2010-05-26, 01:58.
Comment
-
-
Nie twierdzę że wszystko co zrobiłem w roku 2001 było racjonalne. Natomiast twierdzenie że nie można dodać danej rzeczy do katalogu dlatego że nie ma dedykowanej kategorii uważam za stwarzanie sobie sztucznej przeszkody.Last edited by ART; 2010-05-26, 02:20.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Numery katalogowe nakładek w dziale Inne gadgety
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jerzy1960 Wyświetlenie odpowiedziKilka nakładek jest umieszczonych w dziale Kolekcjonerstwo/Inne gadgety wśród 1533 pozycji. Potrzeba trochę zaparcia i cierpliwości aby do nich dotrzeć. Gdyby wydzielić nakładki osobno z przyjemnością uzupełnię o brakujące i dodam numery z katalogu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jerzy1960 Wyświetlenie odpowiedziUwziąłem się i uzupełniłem numery katalogowe.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment