Piwo pite w browarze. Kufel ok. 0,4l. Moc ?, ekstrakt? Kolor jasny żółto pomarańczowy, bardzo ładny. Piwo mocno mętne. Piana mało trwała, drobniutka, średniej wielkości. Zapach dość intensywny, chmielowy ze słodowymi nutami. Niezbyt ładny, taki jakby „ścierowaty”. Smak chmielowo słodowy również nie całkiem przyjemny. Dało się wyczuć pewne nutki typowe dla braku pasteryzacji. Niestety trochę jakby zgorzkniałe to piwo było. Goryczka nikła. Wysycenie słabe. Opakowanie skromne, niefirmowy kufel. Piwo na tle butelkowych produktów i lanych rodem z tego kraju słabo wypadało. Smak był trochę inny od reszty, ale raczej w kierunku jego pogorszenia. Ponieważ browar był kawałek od hotelu, tylko raz udało mi się tam być i wypiłem tylko jednego Golda. Z tego powodu ocena może być trochę wypaczona. Zdanie kolegi, z którym tam byłem, było podobne. Oceniam go na -3 (1 – 6).
Spirulina Beer Factory, Gold Beer 101
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Piwo kupiłem w gruzińskiej restauracji w Jeleniej Górze. Co ciekawe, importerem jest firma z Łodzi, dokładnie firma Pazopol, dzięki czemu mamy etykietę w języku polskim. Alkohol 5%. Innych danych brak. Jest natomiast informacja, że nadużywanie alkoholu szkodzi zdrowiu. Co do samego piwa, jest...
-
Channel: Gruzja
2024-11-30, 09:18 -
-
New England IPA
parametry 6,1 abv, 15 ekstr, niefiltrowane, pasteryzowane - podany producent - Piwoteka. Skład: słód jęczmienny, owsiany, pszeniczny i płatki owsiane, chielone Nelson Sauvin, Citrą i Simcoe. Zapowiedź na etykiecie: "Powrót do debiutanckiego piwa browaru - Mętna...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-07, 19:06 -
-
Szwedzki masowy lager o mocy 5.7%
(to inne piwo niż to co ma 5% - ponieważ na stronie browaru funkcjonują dwa piwa o różnych woltażach)
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - złoto.
Gaz - średni..
Aromat...-
Channel: Szwecja
2024-06-27, 17:54 -
-
https://www.warsteiner.de/unser-bier/brewers-gold
Niefiltrowane, 12% ekstr, 5,2% alk.
Aromat - słodowy - krówki, chałka drożdżowa, lekko prażone tony, nieco suszu owocowego i odrobina miodu
Piana - wysoka, zwarta, średnia trwałość, ale dłużej zostawia koronkę,...-
Channel: Niemcy
-
-
APA - Oath Pale Ale z alko 4.7%, IBU 40.
Chmiele: Mosaic, Citra.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - trochę było.
Barwa - zamglony jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - cytrusy i mango.
Smak - lekko słodkawe,...-
Channel: Holandia
2024-04-04, 19:10 -
- Loading...
- Koniec listy.