Tym razem ciemniak z tego mini-browaru. Wersja niefiltrowane, piwo niepasteryzowane, alkoholu 6 %, ekstrakt 13 Blg. Butelkowane prosto z tanku, ksero etykiety. Barwa ciemna, brązowa a właściwie brązowo-bura, mętne. Piana niska, utrzymuje się jakiś czas, po kilku minutach pozostaje tylko obwarzanek. W smaku owocowe i kwaskowate, wodniste, nie jest treściwe. Nagazowanie słabe, mogłoby być większe. Jak na ciemniak nic szczególnego, w sumie mnie rozczarowało, jeśli się je porówna do innych ciemniaków z testowanych przeze mnie węgierskich mikrusów. Spodziewałem się czegoś bardziej treściwego, aromatycznego, z elementami palonego słodu.
Bajor (Kazincbarcika), HBH Barna Sör
Collapse
X
-
Po dwóch latach ponownie zawitałem do tego węgierskiego mikrusa. Niestety nie mogłem na miejscu przetestowac piw i mam wersję nalaną do peta.
Alkohol obecnie 5%, obecna cena to 350 ft. (5,25 zł) za 0,5 l. , nie jest tanio , ale i tak taniej w porównaniu do naszych browarów restauracyjnych. W Kazincbarcika jest typowy browar restauracyjny, żadna tam osiedlowa piwiarnia.
Wrażenia podobne do mojego poprzedniego opisu.
Piwo nadal niefiltrowane.
Smak tylko znacznie lepszy, obecnie bardziej owocowy, mocny smak suszonych śliwek
-
Comment