no to zapraszam tych ktorym bylo daleko na Orunie i wszystkich innych
Gdańsk, Cienista 30 (Chełm), Pełna butelka (CH Tesco, kiedyś Zuza) [zamknięte]
Collapse
X
-
Czy to jest kolejny sklep, czy przeniesienie? Po drugie poproszę o adres sklepu i o zapoznanie się na przyszłość z zasadami tworzenia tematów w tym dziale.Last edited by Maggyk; 2010-09-04, 20:14.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Gdzie jest Tesco w Gdańsku Chełmie?
80-809 Gdańsk Chełm, ul. Cienista 30 - to adres Tesco na gdańskim Chełmie. Może pekos uściśli, czy to nowy sklep, czy może pub? Przeniesienie raczej nie, bo Zuza na Okulickiego ma się dobrze (byłem w piątek). Ja, gwoli wyjaśnienia, nic bliżej nie wiem.Last edited by Rycho_128; 2010-09-05, 15:59.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychal1 Wyświetlenie odpowiedziTo chyba jest to zaskoczenie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziW takim razie mało elektryzujące
Ale żeby nie było: ja z tym nie mam nic wspólnego.Last edited by Rycho_128; 2010-09-05, 16:26.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziTy zawsze jesteś "na nie"
(...)
A może po prostu byle czym się nie zadawalam.Last edited by abernacka; 2010-09-05, 16:46.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziSkąd takie przekonanie? Znasz mnie?
A może po prostu byle czym się nie zadawalam.Last edited by Rycho_128; 2010-09-05, 17:36.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
Ok, już teraz wiem, że to na pewno sklep W porównaniu do Zuzy z Orunii prezentuje się zdecydowanie bardziej "ekskluzywnie". Oprócz piwa nic więcej w sklepie nie ma. Miejsca jest sporo, można sobie z bliska pooglądać piwa na półkach i nikomu się nie przeszkadza, brakuje tylko trochę koszyczków.
Jeżeli chodzi o ofertę - jest pewnie tak, jak na Orunii. Pierwszy raz zauważyłem natomiast piwa z Frankonii. Bez bicia przyznam, że się na nich nie znam - Abernacka lepiej oceni. W czasie mojego krótkiego pobytu zapamiętałem:
-Brauerei Grasser - Huppendorfer Zwickel
-Brauerei Rittmayer z Hallerndorfu - Smokey George (osobliwe dosyć - nie mówię o samym napoju)
-Löwen Bräu (Buttenheim), Dunkles Hefeweizen
Powyższe kupiłem, oprócz tego widziałem coś z Weißenhoher Brauerei, Rother Bräu(chyba pszenica), Rothenbach - Aufsesser Dunkel i Pils oraz chyba Göller(??). Znalazły by się jeszcze ze dwie, trzy pozycje, których nie pamiętam.
Czechy oprócz Policzki powiększyły się o Rychtara Premium z Hlinska i Poutnika.
Podsumowując - jeżeli Zuza oruńska proponuje to samo, będę jeździł tam. Fajniejszy klimat, taki domowy. Poza tym jest bliżej. Niewątpliwie jednak rozstawienie piwa i jego ilość w nowej Zuzie zrobi na potencjalnych klientach CH Tesco wrażenie i zakupią kilka buteleczek. Lokalizacja moim zdaniem wybrana nieźle
Na koniec mała ciekawostka. Obok sklepu "Zuza Browary Lokalne" przygotowuje się do otwarcia lokal o nazwie "Zachwyt Pizza i kebab". Krój czcionki na szyldzie nad sklepem ten sam, co w przypadku Zuzy, kolorystyka ta sama. Hmm, czyżby...?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi(...) - Abernacka lepiej oceni. W czasie mojego krótkiego pobytu zapamiętałem:
-Brauerei (....)
(...)
Czechy również cieszą, zwłaszcza Rychtar, ale żeby nie było tak cukierkowo, pytam czy teraz wszędzie spotkamy piwa z Frankonii? Przypominam, inne piwne rejony Niemiec również są interesujące!Last edited by abernacka; 2010-09-08, 05:18.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedziNa koniec mała ciekawostka. Obok sklepu "Zuza Browary Lokalne" przygotowuje się do otwarcia lokal o nazwie "Zachwyt Pizza i kebab". Krój czcionki na szyldzie nad sklepem ten sam, co w przypadku Zuzy, kolorystyka ta sama. Hmm, czyżby...?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment