Rosa, Żiguliewskoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Rosa, Żiguliewskoje

Ekstrakt 11%, alkohol 4%, butelka 0,5 ltr.
    Barwa słomkowo-cytrynowa.
    Piany nie ocenię, bo piłem z butelki, Kolor mozna było zobaczyć, albowiem butelka była przezroczysta.
    Zdecydowanie największą zaletą tego piwa było to, że było zimne. W zasadzie jedyną zaletą. Właściwie to była jeszcze jedna zaleta. Że w ogóle mozna je było wypić, a nie wylać.
    W smaku lekko skisłe, jakby nadpsute, cytrynowo-kwaskowe z niezbyt przyjemną gorzkawością.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• kruger_nr1
    Abdysz-Ata, Żiguliewskoje Wyższyj Sort
    kruger_nr1
    Również w Kirgistanie dostępne jest powszechne w krajach byłego Związku Radzieckiego piwo Żiguliewskoje. Zawartość alkoholu 4,0%. Nie jest zbyt powszechne i dostępne w butelkach pet 2 litry. Mimo sugerowania w nazwie ,że to Wyższy Sort jest to tylko marzenia producentów . Piwo jak większość...
    2023-11-19, 14:43
  • bastion
    Ukraina, Ivano - Frankivsk, Wowczyniecka 196, Good Brewery.
    bastion
    Można powiedzieć że dawny Stanisławów jest potęgą piwną w tej części Ukrainy.
    Mikrusów do wyboru do koloru. Duże i małe. W ciągu kilkudniowej wizyty tam, miałem możliwość zobaczenia większości z nich.

Pierwszym i chyba najciekawszym był Good Brewery.
    Położony...
    2022-10-28, 20:21
  • dadek
    Czechy, Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
    dadek
    Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
    2022-01-15, 03:06
  • dadek
    Czechy, Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
    dadek
    To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
    2022-09-08, 02:08
  • darekd
    Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
    darekd
    Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
    ...
    2023-02-07, 23:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...