Najbardziej kretyńskie wypowiedzi przedstawicieli browarów - zbiór

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Najbardziej kretyńskie wypowiedzi przedstawicieli browarów - zbiór

    Na sugestię Arta zakładam nowy temat, w którym cytujmy najbardziej zabawne/idiotyczne/kłamliwe itp. wypowiedzi przestawicieli browarnictwa. Na początek propozycja Krzysia:

    Dla mnie to jest najlepsze:
    Cytat:
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tołwiński
    Jesteśmy liderem innowacji na rynku piwa w Polsce. Mamy w swoim portfolio takie projekty jak np. piwo o smaku tequili marki Desperados czy opakowanie 1,5-litrowe Mega Warki...

    Art, może zrób na stronie głównej jakieś okienko dla najbardziej obciachowych cytatów rzeczników koncernów, co?
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • Mikko
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2008.12
    • 583

    #2
    Dobrze było by jeszcze podać autora tej wiekopomnej sentencji

    Comment

    • zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

      #3
      Sebastian Tołwiński, rzecznik prasowy Grupy Żywiec SA
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #4
        Coś zrąbałam z zamieszczaniem cytatu - Tołwiński pojawił się jako zamieszczający posta.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

          #5
          To ja tak zrobiłem. Dlaczego miałbym być przy tym podpisany? To taki obciach, że trzeba unikać nawet stania w pobliżu.

          Comment

          • Cooper
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

            #6
            Fajny temat. Będzie żył i rósł jak nasz dług publiczny
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

            Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #7
              Acha, no to sorry, ciężki weekend miałam i słabo widzę
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • Myszon007
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2007.02
                • 1208

                #8
                Wyróżnienia moje:

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz Kanton, Brand PR Manager w KP
                Nowa puszka piwa Lech Premium wpisuje się w nurt „multi-sensory experience” – oddziaływania na wiele zmysłów. Picie piwa z tego nowoczesnego opakowania daje wrażenia nie tylko smakowe, zapachowe czy wizualne ale także dotykowe (i to na poziomie przekraczającym oczekiwania związane ze standardową puszką). Wykonanie tłoczonej puszki wymaga zaawansowanej technologii, zarówno przez rozmiar elementów, dokładność wykonania oraz bardzo ograniczone odstępy miedzy nimi. Tłoczenie bocznych ścian sprawia, że puszkę piwa Lech dobrze trzyma się w dłoni – zwłaszcza wtedy, gdy napój jest zimny!
                ♪♫

                Comment

                • delvish
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.11
                  • 3508

                  #9
                  W zeszłym roku nagrodę główną w tym wątku (gdyby istniał) zgarnęłaby pewnie ta wypowiedź
                  Paweł Kwiatkowski - corporate affairs director Kompanii Piwowarskiej
                  Chcemy, aby piwo było dla konsumentów bardziej relewantne i aspiracyjne
                  (...)
                  Inne argumenty przemawiające za poprawieniem wizerunku kategorii to skuteczna realizacja polityki premiumizacji portfela marek i budowanie wyższych marż.
                  "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                  (Frank Zappa)

                  "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                  Comment

                  • nieznajomy
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2011.02
                    • 76

                    #10
                    Inne argumenty przemawiające za poprawieniem wizerunku kategorii to skuteczna realizacja polityki premiumizacji portfela marek i budowanie wyższych marż.
                    No to na prawdę kretyńska wypowiedź w szczególności, że w lutym zjechali z ceny żubra do 1,99zł a w marcu przez cały miesiąc... uwaga... Tyskie but 0,5L - 1,99zł ! To prawdziwa premiumizacja marki i budowanie wyższej marży

                    Comment

                    • Marcin_wc
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.09
                      • 2115

                      #11
                      Ze strony Browaru Jabłonowo:

                      "WEISSBIER - Warzone i fermentowane w najbardziej typowy dla tych piw sposób -
                      właściwa fermentacja odbywa się w butelce, dzięki czemu bez pas-
                      teryzacji zachowuje długo swoje walory. Piwo mocno nagazowane,
                      orzeźwiające o delikatnej nucie banana i cytryny. Dzięki zawartości
                      żywych drożdży piwowarskich posiada naturalne zmętnienie. Należy
                      je pić mocno schłodzone, przetrzymywać w lodówce w pozycji
                      pionowej tak, aby naturalne zmętnienia osiadły na dnie butelki.
                      Po nalaniu większości zawartości butelki do szklanki pozostałą na
                      dnie resztkę wraz z drożdżami należy "zamieszać" a następnie wlać
                      delikatnie do szklanki i obserwować opadający "dymek" drożdżowy."

                      Comment

                      • Twilight_Alehouse
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.06
                        • 6310

                        #12
                        Bardzo mi się nie podoba ten temat, bo był to jeden z moich pomysłów na bloga o tematyce piwnej i teraz byłbym posądzony o plagiat

                        Comment

                        • Mason
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2010.02
                          • 3280

                          #13
                          Z wątku: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=91678

                          Pan z Konstancina rzekł tak:
                          Bardzo rzadko nawiązujemy kontakty z lokalami z innych regionów Polski, ponieważ aby nasze piwo smakowało zawsze wyśmienicie, musimy kontrolować jego przechowywanie i serwisować nalewaki, by nie popsuć ciężko wypracowanej marki - dodaje Wiktor Sawoniaka.
                          JEDNO PIVKO NEVADI!

                          Comment

                          • becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

                            #14
                            Nie widzę nic kretyńskiego w wypowiedzi zacytowanej ze storny Jabłonowa ani Konstancina. Moze niektóre cytaty mogą wywołac lekki uśmiech, ale nie są na pewno kretyńskie. Postu nr1 chyba nic już nie przebije.
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                            Comment

                            • Wujcio_Shaggy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 4628

                              #15
                              "Właściwa fermentacja odbywa się w butelce" to mało?
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                              Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

                              @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X