Piwo z minibrowaru położonego w Debreczynie. Dostępne tylko z nalewaka. Alkoholu 4,5 %, ekstrakt 11,8 %. Ja akurat pije piwo nalane do peta za pomocą specjalnej instalacji znajdującej się w barze. Barwa jasnoherbaciana, piwo nie jest całkowicie klarowne, lekko zamglone, mętnawe, pewnie to wersja niefiltrowana. Piana dość wysoka, powoli opada, pozostawiając spore ślady na szkle; pęcherzyki średnie. Przyjemny słodowo-chmielowy aromat, pachnie miło i ciekawie. W smaku lekko kwaskowate, brak goryczki. Raczej płaskie, nie jest treściwe. Nagazowanie bardzo słabe. Przeciętne piwo , ale warte spróbowania. Piłem je również w zeszłym roku w jednym z debreczyńskich barów (Pacsirta Sörözö), ale wtedy smakowało znacznie lepiej. Na zdjęciu piwo w firmowym szkle.
Jakab, Jakab Világos
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Gdzie to warzą? W chorzowskim Redenie?
Opisane jak "Oceanic IPA", bo na chmielach z Nowej Zelandii - Pacifica, Motueka oraz Nelson Sauvin
5,8% alk.
Aromat - chmielowy, z kwaskowatymi owocami (ale nie cytrusy), w tle minimalna żywiczność i takaż słodowość...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-09-10, 23:19 -
-
Nie znalazłem w wyszukiwarce tego piwa, a wydawało mi się, że kiedyś mogłem sięgnąć po to piwo
Seria " Maryensztadt klasycznie", alk. 5%
Aromat - słodowy, głównie kawa zbożowa, potem dochodzą orzechy i miękkie tony (ale nie karmel)
Piana - wysoka, zwarta,...-
2025-10-07, 20:49 -
-
Nie chwalą się gdzie warzą.
Hazy APA
4,5% alk.
Chmiele: Idaho7, Citra
Aromat - po otwarciu puszki nuty żywiczne, cytrusowe i nieznacznie owoce tropikalne. Po przelaniu głównie tropikalne mango
Piana - wysoka, średnia trwałość z długim kożuszkiem...-
-
-
Italian PIls z Pinty o parametrach E: 12, 0 Blg i A: 5, 5%
Piłem bezpośrednio po włoskim pilsie z Zakładowego, więc porównanie narzucało się samo.
Zarówno z puszki jak i ze szkła piękny chmielowo-ziołowo-kwiatowy zapach,
Z pianą nie najlepiej, nie jest zbyt wysoka, opada...-
2025-09-06, 22:55 -
-
A: 5%, IBU: 18
Barwa jasnożółta, o średniej skali intensywności.
Piwo klarowne.
Piana niska, szybko opadająca do obrączki, lekko kremowa, zostawia ślady na szkle.
W zapachu niewiele, leciutki słód, świeżość mineralna, śladowe akcenty chmielowe.
W smakiu wyraźna...-
Channel: Portugalia
2025-08-30, 17:58 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment