Piwo z minibrowaru położonego w Debreczynie. Dostępne tylko z nalewaka. Alkoholu 4,5 %, ekstrakt 11,8 %. Ja akurat pije piwo nalane do peta za pomocą specjalnej instalacji znajdującej się w barze. Barwa jasnoherbaciana, piwo nie jest całkowicie klarowne, lekko zamglone, mętnawe, pewnie to wersja niefiltrowana. Piana dość wysoka, powoli opada, pozostawiając spore ślady na szkle; pęcherzyki średnie. Przyjemny słodowo-chmielowy aromat, pachnie miło i ciekawie. W smaku lekko kwaskowate, brak goryczki. Raczej płaskie, nie jest treściwe. Nagazowanie bardzo słabe. Przeciętne piwo , ale warte spróbowania. Piłem je również w zeszłym roku w jednym z debreczyńskich barów (Pacsirta Sörözö), ale wtedy smakowało znacznie lepiej. Na zdjęciu piwo w firmowym szkle.
Jakab, Jakab Világos
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Targi Drinktec w Monachium to wielka impreza na której nie brakuje piwa, jednak tradycją jest że każdego dnia po zamknięciu hal wystawowych odwiedzamy jakiś miejscowy browar.
Na pierwszy ogień 15.09.2025 trafiliśmy do Schiller Bräu znajdującego się w ścisłym centrum niedaleko Hauptbahnhof....-
Channel: Niemcy
-
-
Koźlak, 16,5% ekstr, 6,3% alk.
Aromat - słodowy z dominującym karmelem, trochę też podpieczonego. Przez chwilę ciut suszu owocowegp
Piana - zdecydowanie wysoka, dość trwała z dłuższą koronka
Barwa - bardzo ciemny rubin, klarowne
Wysycenie - umiarkowane, klarowne...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-12-04, 23:06 -
-
Gdzie to warzą? W chorzowskim Redenie?
Opisane jak "Oceanic IPA", bo na chmielach z Nowej Zelandii - Pacifica, Motueka oraz Nelson Sauvin
5,8% alk.
Aromat - chmielowy, z kwaskowatymi owocami (ale nie cytrusy), w tle minimalna żywiczność i takaż słodowość...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-09-10, 23:19 -
-
-
Browar z Tarnopola.
18% ekstr.
8% alk
30 IBU
Aromat - słodowy z razowym chlebem, karmelem, suszem owocowym i trochę winną nutą, lekka paloność
Piana - wysoka, trwała, dłuższy kożuszek
Barwa - ciemny rubin, klarowne
Wysycenie - łagodne,...-
Channel: Ukraina
2025-11-22, 23:49 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment