Baird, Angry Boy Brown Ale

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Baird, Angry Boy Brown Ale

    Butelka 0,36 litra, alkohol 6 %, eks. brak
    Kolor - brązowy, brudny, mętny i brzydki
    Piana - beżowa, średnio wysoka, trwała
    Zapach - wyraźny chmiel i słodycz
    Gaz - właściwy
    Smak - mocny chmiel, wyraźnie owocowe, wyraźnie słodkie, wyraźna goryczka
    Wszystko zgrabnie wymieszane. Smakowite.

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3904 - moje 1929 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • Kolesław
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1130

      #3
      Zapach cytrusowo-żywiczny. Bardzo intensywny. Nigdy dotąd nie miałem takiego w brown ale. Niejeden amber by się takiego nie powstydził.
      Piana kremowo-beżowa, lekko "polukrowana". Gęsta i dosyć trwała. Gaz niski - ledwie głaszcze podniebienie.
      Kolor bordowo-rdzawy, mocno zamglony.
      Smak: Aromat jest na tyle intensywny, że łatwo pomylić go ze smakiem, ale smak też bogaty! Słód, lekka deserowa czekolada, arak, słodkawy kwasek, marmolada wieloowocowa, zaostrzający żywiczny chmiel (bez przegięcia). W posmaku jednoznaczna, ale nieprzesadzona chmielowa goryczka.
      Bardziej takie amerykańskie, ale przy tym ładnie zbalansowane.
      Tekstura pełna, a nawet trochę więcej (mniej więcej jak w 14-15-stopniowym lagerze).
      Pyszne.

      Comment

      Przetwarzanie...