Słuchałem niedawno audycji w "trójce" na temat żywienia.Audycja była z udziałem radiosłuchaczy i jeden facio zadzwonil z wieścią, że niektórzy producenci piwa w celu uzyskania goryczki dodają żółć bydlęcą. TAK? CZY NIE?
Żółć w piwie?
Collapse
X
-
- Barman! to piwo jest jakieś niedobre!
- nie no, wszystko w porządku!, jak się panu nie podoba niech pan je sobie wyśle do laboratowium.
- ha! zrobię tak.
po kilku tygodniach przychodzi ekspertyza:
[...] Pański koń ma żółtaczkę [...]
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
nic już by mnie nie zdziwiło, wiem, że w spotach reklamowych stoduje się takie numery (piana ładniej wygląda), ale oni dodają to do gotowego piwa i chyba raczej nie piją goTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
kamyczek77 napisal/a
Skoro do produkcji serów podpuszczkowych stosuje się podpuszczkę z cielątek(bidusie),to dlaczego nie żółć od krówek?Ale nadal brzmi obleśnie.Na razie moje poszukiwania utknęły w martwym punkcie,co nie oznacza,że stronię od piwa.
Comment
-
-
Poza tym, nie szukajmy w piwie tego czego w nim nie ma.
Jest dobre, często jest smaczne, a niesmacznego nie pijemy!
Comment
-
-
Pijmy piwo, jedzmy śledzie i niech nam się wiedzie.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment