Wrocław, Bogusławskiego 11, Stacja Pub [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • concerto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2003.09
    • 859

Wrocław, Bogusławskiego 11, Stacja Pub [zamknięte]

Aż dziwne, że knajpa nie ma jeszcze wątku ( przynajmniej ja nie znalazłem ) bo jeśli chodzi o ilość nalewaków i to co leją na pewno mieści się ona w pierwszej 10 we Wrocławiu.

Mają dość ubogą stronę:

Miejsce działa chyba od niedawna - na moje oko krócej niż rok. Dobrze, że koło zasiedziałego już trochę Raju ( mniejsza rotacja piw niż kiedyś, trafiają się skwaśniałe ) pojawiło się coś nowego, co jeszcze ma rozpęd początku i walczy o markę.

Była tu ostatnia premiera AleBrowaru, więc widać, że się starają. Jakiś czas temu mięli też np. jednocześnie 3 różne piwa z Broumova w tym pieprzowe.

Poza tym bywa Chlumecky Vit, Rychtar, Litovel, Cerna Hora etc

pn-cz: 16-1, pt-sb: 16-2:30, nd: 17-24

facebook
    Last edited by Pendragon; 2014-02-26, 19:56.
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
  • Shedao
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 915

Faktycznie całkiem niezły wybór piwny, również widziałem tam plakat nowych AleBrowarów - no, to już jest ładny konkret. Problem z tą knajpą jest taki, że ma jakieś dzikie godziny otwarcia - bardzo często jak przechodzę obok w godzinach popołudniowych czy wieczornych, jest tam zamknięte. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, jakoś na początku roku to w ogóle myślałem że knajpa została zlikwidowana.

Comment

• concerto
      🍼
      • 2003.09
      • 859

Na pewno nie jest to najwcześniej otwierana knajpa w okolicy. Pewnie nie jest jedynym biznesem właściciela i rano robi co innego. Sam ostatnio dopiero w drodze powrotnej czyli po 16 zastałem otwarte drzwi.

Ogólnie maja lekkie marketingowe braki bo poza plakatami AleBrowaru było tam głucho.
      "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• babalumek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1207

Wystrój kwestia gustu, mi rozmieszczenie solidnych drewnianych stołów i ław średnio się podobało. za to jeśli chodzi o ofertę piwną jak najbardziej na plus. 8 nalewaków - Litovel ciemny, Holba, Opaty - chili i benedyktyński, Cerna Hora, Platan i Svijany 12 (wyśmienite, nr 1). W przyszłym tygodniu mają być piwa z Szału Piw, a w niedalekiej przyszłości również Nomad. Planowana jest instalacja jeszcze 4 nalewaków. Może być to za niedługo czołówka lokali jeśli chodzi o ofertę piwną.
        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• Cyneq
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2011.12
          • 181

Czołówka?
          Nie no spoko, ale jak widzisz na razie jest tam jeden gatunek piwa, więc co to za czołówka?

Comment

• chemmobile
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.03
            • 2168

Wiele osób ma bardzo dobrze rozwinięte zmysły smaku i zapachu, co pozwala im wychwytywać różnice w obrębie jednego gatunku i doceniać tę różnorodność.
            Last edited by chemmobile; 2013-05-29, 08:48.
            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Cyneq
              • 2011.12
              • 181

Spoko, ja od dawna uważam się za sensorycznego daltonistę.
              Dla mnie wszystkie schabowe smakują tak samo, więc musicie wybaczyć, że bar, który jako obiad serwuje wyłącznie różne warianty schabowego nie jest dla mnie "czołówką lokali jeśli chodzi o ofertę obiadową".
              Ja w ogóle nie lubię schabowych.
              A w ogóle to zrobiłem offtopa, i powinno to wylądować w przechmielinach.

Comment

• ksy
                Porucznik Browarny Tester
                • 2011.07
                • 280

Dziś na nalewakach stacyjnych będzie Browar Szałpiw. Na razie jest podłączony Szczun ,ale Bździągwa i Rojber czekają już w kolejce ....
                --------------------
                --------------------
                "Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "

Comment

• ksy
                  • 2011.07
                  • 280

Własnie mi przekazano że dzisiaj będzie Pracownia Piwa - Lajkonik.
                  --------------------
                  --------------------

Comment

• ksy
                    • 2011.07
                    • 280

Dzisiaj w Stacji Haust... Podłaczono już RED AIPA'e a jak tylko jakiś kran się zwolni ma sie pojawić SKRILL ESB.
                    --------------------
                    --------------------

Comment

• noiser
                      • 2010.08
                      • 101

Co za pozytyw! Nie dość, że już jest 10 kranów (docelowo ma być 12), że na kilku z nich już jest dobra rotacja (Pracownia Piwa, Haust, AleBrowar, z tego, co wiem, to lada dzień Artezan), to jeszcze współpraca z Czeskim Rajem, która owocuje nowymi piwkami z polskiego rzemiosła. Idzie nowe. Miodnie.

Comment

• Rzepicha
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2011.07
                        • 4

tak się składa, że byłem ostatnio w Stacji i nawet załapałem się na premierę ESB - podobno pierwsi we wrocławiu piwo samo w sobie głowy nie urywa za to bardzo cieszy mnie żywsza rotacja na kranach.... nareszcie coś ruszyło w temacie, wszak nie samym Litovelem piwosz żyje

Comment

• krolikwro
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2013.06
                          • 3

Od wczoraj leją Artezana Witbier. Dodatkowo sympatyczna Pani Ania zapowiedziała, że jak tylko zwolni się nalewak to podłączą dzisiaj Pacific Pale Ale

Comment

• Rogerson
                            • 2012.08
                            • 421

Pacific fantastyczny, w sam raz na takie upały

Comment

• grew
                              • 2009.05
                              • 766

A możecie napisać coś o godzinach otwarcia? Dziękuję z góry

Comment

Przetwarzanie...
                              X