Chlebek ze smalcem to doskonale pamietam z "Chłopskiego Jadła" w Krakowie, gwoli wyjaśnienia: chleb ze smalcem dostaje się tam standardowo między zamówieniem, a jego realizacją. Jak sami sobie wyobrażacie, ciężko jest "wepchać" w siebie zamówienie, kiedy chleba dostarczają bez końca Piwo też tam jest do zamówienia, oczywiście
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Zajrzyjcie w "Piwo-ogólne". A tam temat "Przysmaki piwne". Jest też analityczny temat o jajecznicy "Jajecznica do piwa". Zresztą ta tematyka jest w wielu tematach.
A ogólny pogląd o tym, co już było na forum, najlepiej można sobie wyrobić czytając "historyczne" tematy.
Tak Pieczarku, jesteś nominowany do objęcia stanowiska naczelnego, powiedzmy to ładnie, "przypominacza" ja jednak myślę, że piszemy na temat w temacie, który został niedawno otwarty.
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Ale powiedz Cordelku, co szkodzi uzupełnić dawno zapomniany temat? I co szkodzi przejrzeć (przynajmniej niektóre) tematy z zamierzchłej, nawet jednomiesięcznej przeszłości.
Kudłaty, nasz Art niczego nie wywala. Wyświetlane są domyślnie tematy z ostatnich 20 dni. Ale to przecież można łatwo zmienić. I wówczas widzisz tematy nawet od początku Browaru.
Tak Pieczareczku, mozna odmłodzić starsze tematy, jednak dziwnie zaczyna wygladać forum, kiedy obok siebie w jednym dziale są trzy podobne tematy, wchodzi człowiek i zaczyna sie pytać na który pisać. Uważam, ze niczym złym jest odpowiadanie na zadane pytania, tu gdzie zostały one zadanie( w tym przypadku chleb ze smalcem), nieprawdaż?
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Wszyscy macie rację. Popieram Pieczarka ale i tych co zakładają nowe tematy. Trochę dziwnie czyta się nowe posty w tematach sprzed kilku miesięcy. Warto jednak je odwiedzić choćby po to by się nie powtarzać w nowych. Bo np o grilowaniu też już było. Powtarzanie dyskusji jest trochę bez sensu. Powtarzanie dyskusji jest trochę bez sensu.
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2001-12-21, 10:00.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
Comment