Tu wszystko o serze. Było bardzo dobre pytanie o domowy wyrób brie. Czy jest to możliwe? A może ktoś wie, jak zrobić roqueforta
Ser - najlepsza zagrycha do piwa
Collapse
X
-
Najlepsze są oscypki. Do piwa oczywiście.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
dla mnie jednak ser ale taki jakiego juz nie dają (( pamietam jak w dobrych latach bez zakąski piwa kupić się nie dało (ioczywiście w barach na miejscu, kuflowego) oprócz kaszanki najczęściej trzeba było zakupić ser żółty pokrojony w grube kwadraciki i posypany ostrą papryką, co jak co ale do tej pory lubię sobie tak serek pokroić i posypaćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Do piwa najlepszy jest oscypek. Polecam sklep "Pod Aniolami" na Grodzkiej w Krakowie. Niezle (choc nieco niedowedzone) nabylem tez od bacy w okolicach Wetliny.Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
czeskie sznurówki!!! To jest dopiero serowa piwna zagrycha
Comment
-
-
SER? DO PIWA? TYLKO I WYŁĄCZNIE!!!
Jak to mówią koledzy z Czech: -"To je ono!". I w tej kwesti zupełnie sie nie zgodzę z kolegą e-prezesem - chipsy to najgorsze ścierwo do piwa! Ostatecznie jak już nie ma co, to chipsy. Ale to już musi być ostatnie stadium...
Tylko ser żółty, dobrze zleżakowany, moze być wędzony. I nie ma tu wielkiego znaczenia jaki rodzaj tego sera, gdyż w Polsce smak sera niestety cały czas zależy od tego "jak wyjdzie". Aczkolwiek jest z tym coraz lepiej.
Oscypki? Ukłony dla kolegi adama16. Tak, tak. Oby tylko prawidłowo podwędzony.
No. To się nagadałem... Piwko w łapkę i apotem serek i tak parę razy... Do skutku (?)Żadna płaca nie hańbi...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
-
To jest taki ser o kształcie do złudzenia przypominającym sznurówki.
Faktycznie wędzony jestlepszy.
Widziałem go z "Auchan", ale miał jakąś sufitową cenę.
Ja też bardzo cenię ser jako zakąskę do piwa.
Zwłaszcza pleśniowy, z tym, że jego smak nie może być zbyt intensywny,
bo wtedy zdominuje smak piwa.I to piwo okaże się "popitką"
do sera.
Dlatego np "Rokpol" odpada zdecydowanie.
SKPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
Comment