Polskie Browary Domowe - komentarze
Collapse
X
-
Polskie Browary Domowe - komentarze
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.Tagi: brak
-
-
Jakby kto pytał dlaczego 1.Wielkopolski Browar itd - bo jak zacząłem warzyć swoje piwa w 98 roku to naprawde o nikim innym takim na terenie Weielkopolski nie słyszałem"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
-
-
A ja myślałem że ta 1'ka to numer porządkowy i podałem 2. Browar ...
Aha, etykiet i podkładek się nie dorobiłemŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
taa z tą jedynka głupio wyszło ale niech tam, można jeszcze faktycznie dodawać informacje czy dany browar posiada etykiety bądź podstawki, czy inne piwaria.
DPG wydał etykietyLast edited by biermann; 2004-01-09, 20:36."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
biermann napisał(a)
Jakby kto pytał dlaczego 1.Wielkopolski Browar itd - bo jak zacząłem warzyć swoje piwa w 98 roku to naprawde o nikim innym takim na terenie Weielkopolski nie słyszałemCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
jasne, że tak myślałem a co nie wolno mieć o sobie takiego zdania. Poza tym w 98 z bardzo ograniczonym dostępem do netu naprawde nic a nic o domowym warzeniu(w Polsce) nie słyszałem i o nikim takim także nie.
Ale dla świętego spokoju od pewnego czasu nie stosuje etykiet a nazwę ograniczam do DPG.
Poza tym czekam na jakikolwiek sygnał, że tak nie było (że nie byłem pierwszy) będe bardzo rad i natychmiast skoryguję swoją "oficjalną" nazwę
I jeszcze jedno pierwsze piwo uwarzyłem kilka lat przed premierą DPG na podstawie przepisu, który był zamieszczony w Księdze Piwnej - wydanej przez magazyn Pan, ale to tak na marginesie, choć zwiększa moja szanse na palmę pierszeństwa
Dobra niech to będzie numeracja i po kłopocie
Last edited by biermann; 2004-01-09, 21:04."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
Odp: Polskie Browary Domowe - komentarze
biermann napisał(a)
Tu zapraszam do uwag krytycznych jak i pozytywnych- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Otóż Arcie drogi,chodzi o to aby spis był czysty, bez żadnych uwag, żalów i pretensji,bądź pochwał i zachwytów Niech każdy komu coś leży na wątrobie w sprawie spisu Browarów Domowych wywalił to tu, by nie kalać samego spisu i jego przejrzystości"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
nie dopatrzyłem się wcześniej tematu przewodniego. warto dla potomnych dodać w tym miejscu co najmniej link do tematu źródłowego. kilka dni i będzie problem z połapaniem się o co chodzi.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Odp: Odp: Polskie Browary Domowe - komentarze
ART napisał(a)
a tak w ogóle to o co chodzi w tym temacie?
Biermann dowodzi tego że był pierwszy który warzył piwo w domu ,
i pewnie będzie chciał zastrzec sobie prawa do warzenia piwa w domach, chcesz zrobić piwo w domu , nie ma problemu, zapłać Biermannowi i do dziełaCzymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Niejako od razu (bo wręcz automatycznie sie o to prosi) zamieszczam tu info iż poszukuje etykiet z Waszych Browarów. Oczywiscie zwracam koszty przesyłki.Jeśli jesteście zainteresowani - podajcie mi swoje adresy na PWPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Nanobrowar, bo jego produkcja: 2 -3 hektolitry piwa rocznie, stanowi miliardową (nano) część produkcji globalnej.
O!Nano..., bo przez wiele lat miałem wrażenie, że robię to samotrzeć - a sprawiało mi (i sprawia) wielką przyjemność!
Jak widać z Listy Biermanna, ten drugi aspekt ulega dezaktualizacjiO!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
kangurpl napisał(a)
A ja myślałem że ta 1'ka to numer porządkowy i podałem 2. Browar ...
Aha, etykiet i podkładek się nie dorobiłem
Comment
-
Comment