Propozycja nowej kategorii Plebiscytu Browar.biz - Plama roku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Co takiego uczynili?
    Pomyślmy...sprzedają piwo z zewnątrz w tym z koncernu jako własne, ewidentnie wadliwe piwa nie idą w kanał, a "ale" to ich popisowy numer który jest jawną kpiną z klienta. To tak w skrócie.

Comment

• wasyll
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 1823

Chcesz przez to powiedzieć, że zamawiając, np. lagera i licząc na świeże piwo z minibrowaru, mogę dostać tyskacza??
      www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Dokładnie tak ten mechanizm wyglądał/wygląda. Zamawiasz pilsa a dostajesz tyskie, bo oni mają małe moce produkcyjne, nie nadążąją z popytem i "oszukiwać trzeba żeby jakoś żyć".

Comment

• Czapayew
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.10
          • 1966

Po pierwszych kilkunastu postach już klaruje się pierwsza piątka "wtop":

1. piwa z browaru Antidotum (Bartek),
          2. przetarg na browar w Zwierzyńcu,
          3. promocja piw z AleBrowaru,
          4. piwa dystrybuowane przez "Dionizosa" z Radomia,
          5. ekspansja piw smakowych, w tym radlerów.
          "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
          www.piwnekapsle.net

Comment

• TomX
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.09
            • 1035

Jako zupełnie równorzędne kandydatury zgłosiłbym:

- Porównanie rzemieślniczego Witbiera do koncernowego Radlera
            - Grożenie niezadowolonemu konsumentowi "zasadzeniem kopa"

Choć wątpię czy rzeczone incydent mają szansę się wybić na tle konkurencji... Osobiście zagłosowałbym na premierę Mumii

Comment

• telek
              Podpułkownik Chmielowy
              🥛🥛🥛
              • 2011.05
              • 552

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
              Pomyślmy...sprzedają piwo z zewnątrz w tym z koncernu jako własne, ewidentnie wadliwe piwa nie idą w kanał, a "ale" to ich popisowy numer który jest jawną kpiną z klienta. To tak w skrócie.
              Podpisuję się pod "nagrodą za całokształt" - z tym tyskaczem to przesada, ale Amber i Fortuna na porządku dziennym. I przekrój wad w ich piwach - tak można rozróżnić wyrób miejscowy

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

Tyskacz też był podawany za pilsa, raz nawet jawnie mi go zaproponowano "w zamian", ale najczęściej polewany był z zaskoczenia
                Last edited by pioterb4; 2012-11-04, 10:23.

Comment

• iron
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.08
                  • 6717

Proponuję nazwę dla tej kategorii: Kwasiżur roku

No i nominacja ode mnie:
                  Przyjeżdżanie na zlot z pustymi petami różnej pojemności, żeby przed wyjazdem zatankować w nie jak najwięcej piwa, nie patrząc na to, że niektórzy zostają na zlocie jeszcze jeden dzień...
                  Last edited by iron; 2012-11-04, 11:14.
                  bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                  Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                  Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• a1410
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2003.08
                    • 613

"Najbardziej utytułowany browar w Polsce"- ten zwrot powinien być hitem listy. Gdyby to zdanie wypowiedział ktoś obcy, to można by się tylko uśmiechnąć, ale jeżeli mówi to ktoś o własnym browarze, mając pełną świadomość nieprawdziwości tych słów, to już nie tylko żenada, to plama roku...

Comment

• wasyll
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 1823

W sumie przypomniała mi się jeszcze jedna wtopa dotycząca giełdowej podstawki z Poznania:

Jeśli komuś się nie chce czytać komentarzy pod wzorem to w skrócie powiem, że to drugi wzór z zeszłorocznej giełdy, który pojawił się... na giełdzie w Warszawie (już w tym roku). Był sprzedawany ponoć za 15zł/sztukę, a obecnie praktycznie nie do zdobycia. Chyba, że na allegro ktoś chce płacić około 40zł - taka cena ukształtowała się mniej więcej na ostantich dwóch licytacjach.

Comment

• Promil03
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.10
                        • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
                        W sumie przypomniała mi się jeszcze jedna wtopa dotycząca giełdowej podstawki z Poznania:

Jeśli komuś się nie chce czytać komentarzy pod wzorem to w skrócie powiem, że to drugi wzór z zeszłorocznej giełdy, który pojawił się... na giełdzie w Warszawie (już w tym roku). Był sprzedawany ponoć za 15zł/sztukę, a obecnie praktycznie nie do zdobycia. Chyba, że na allegro ktoś chce płacić około 40zł - taka cena ukształtowała się mniej więcej na ostantich dwóch licytacjach.
                        Z całym szacunkiem wasyll, ale ile osób z tego forum interesuje sprawa jakieś tam podstawki. Naprawdę są na forum osoby, które nie interesują się kolekcjonerstwem.
                        Zaszczytny tytuł "Plamy Roku" powinien odnosić się do wydarzenie stricte piwnego.
                        Moim faworytem są "piwa" z Antidotum.

Comment

• wasyll
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.09
                          • 1823

Z całym szczunkiem Promil, ale mogę podać propozycję, jaka mi się podoba, a jeśli uwarzasz, że ta nie ma nic z piwem wspólnego to już nie moja sprawa.

Poza tym na forum są też osoby, które nie interesują się piwem, a wyłącznie kolekcjonerstwem, więc nie rozumiem dlaczego "Plama roku" miałaby ich ominąć.

Comment

• darek99
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.04
                            • 2147

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Zaszczytny tytuł "Plamy Roku" powinien odnosić się do wydarzenie stricte piwnego.
                            I tak ma być bo Ty tak chcesz, a jak nie to zaczniesz tupać nóżką i strzelisz focha.
                            Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                            Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                            skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                            Epikur z Samos.

Comment

• Promil03
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2007.10
                              • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
                              Z całym szczunkiem Promil, ale mogę podać propozycję, jaka mi się podoba, a jeśli uwarzasz, że ta nie ma nic z piwem wspólnego to już nie moja sprawa.

Poza tym na forum są też osoby, które nie interesują się piwem, a wyłącznie kolekcjonerstwem, więc nie rozumiem dlaczego "Plama roku" miałaby ich ominąć.
                              Oczywiście, że masz prawo do swojego zdania. Wiem również, że są tutaj osoby tylko i wyłącznie dla kolekcjonerstwa, ale coroczny plebiscyt nosi nazwę: "Plebiscyt Browar.biz na Piwo Roku XXXX!", więc "Twoja" podstawka po prostu nie pasuje do tego plebiscytu.

Comment

• Promil03
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2007.10
                                • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedzi
                                I tak ma być bo Ty tak chcesz, a jak nie to zaczniesz tupać nóżką i strzelisz focha.
                                Tak, jak sprawa podstawki z giełdy w Poznaniu znajdzie się w Plamie Roku, to zawieszę członkostwo w Browar.biz.

Comment

Przetwarzanie...
                                X