Propozycja nowej kategorii Plebiscytu Browar.biz - Plama roku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

Chciałbym tylko przypomnieć pierwszy post:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Głosujmy na wszystko, co z piwnym rynkiem związane, nie tylko na piwa - też na wydarzenia, reklamy itp.
    A skoro to ma być plebiscyt, to będzie głosowanie, czyż nie? Po propozycjach widać, że zdecydowanym faworytem jest browar kontraktowy na A. Więc ja bym się nie spinał niepotrzebnie, co najwyżej szepnie się organizatorom żeby trochę pomajstrowali przy wynikach
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Promil03
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.10
      • 2833

A w przypadku tej podstawki to kto miałby dostać nagrodę "Plama Roku"?
      Organizator giełdy w Poznaniu, organizator giełdy w Warszawie, browar Fortuna, ci co sprzedają teraz podstawkę za 40zł? Kto?
      Równie dobrze mogę zgłosić do "Plamy Roku" sklep na Witosa, że ma o 20 groszy droższe Jabłko w Piwie od tego sklepu z Piastowskiej.
      Jeśli będziemy zgłaszać kandydatury jak moja wyżej, to ucierpi na tym sam, prestiżowy przecież, plebiscyt.
      Jeśli kategoria "Plama Roku" ma być poważna to należy zorganizować ankietę ze wszystkimi zgłoszonymi kandydaturami i wybrać do plebiscytu 5-6 z największą ilością głosów.

Comment

• wasyll
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
        Oczywiście, że masz prawo do swojego zdania. Wiem również, że są tutaj osoby tylko i wyłącznie dla kolekcjonerstwa, ale coroczny plebiscyt nosi nazwę: "Plebiscyt Browar.biz na Piwo Roku XXXX!", więc "Twoja" podstawka po prostu nie pasuje do tego plebiscytu.
        Co ma z tym wszystkim wspólnego plebiscyt na Piwo Roku? To zupełnie inna bajka. Pokaż mi, w którym miejscu o tym wspomniałem.

Tak, jak sprawa podstawki z giełdy w Poznaniu znajdzie się w Plamie Roku, to zawieszę członkostwo w Browar.biz.
        Straszne, rzeczywiście.

A w przypadku tej podstawki to kto miałby dostać nagrodę "Plama Roku"?
        Wydaje mi się, że ten plebiscyt będzie traktowany trochę luźno i bez żadnych statuetek a'la Złota Malina, także w przypadku wygrania tej kadydatury (co jest bardzo mało prawdopodobne) wystarczy napisać w oficjalnych wynikach, że Plamę Roku 2011 otrzymują organizatorzy giełdy w Pozaniu, którzy nie dopilnowali sprawy z drugą podstawką giełdową, przez co ta ukazała się(przeciekła) dopiero na giełdzie warszawskiej blelblebuubelbble...

Jeśli kategoria "Plama Roku" ma być poważna to należy zorganizować ankietę ze wszystkimi zgłoszonymi kandydaturami i wybrać do plebiscytu 5-6 z największą ilością głosów.
        A co ja wg Ciebie zrobiłem w związku z tą podstawką, jak nie zgłosiłem kandydatury??
        www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Promil03
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.10
          • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
          Co ma z tym wszystkim wspólnego plebiscyt na Piwo Roku? To zupełnie inna bajka. Pokaż mi, w którym miejscu o tym wspomniałem.
          To ma z tym wspólnego, że głosowanie na Plamę Roku odbędzie się podczas głosowania na Piwo Roku.
          Straszne, rzeczywiście.
          To jak już się buźki nie da, to sarkazmu nie można wychwycić?

A co ja wg Ciebie zrobiłem w związku z tą podstawką, jak nie zgłosiłem kandydatury??
          Kandydaturę zgłosiłeś, ale tak jak pisałem wyżej uważam, że nie powinna być w ścisłym finale (w praktyce takiej kandydatury nie powinno być w ostatecznym głosowaniu).

Dalszą rozmowę mogę prowadzić jutro, bo teraz jadę na 60-tkę wujka Heńka.

Pozdrawiam,
          Promil03

Comment

• Czapayew
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.10
            • 1966

Forumowiczeeee !!!
            Nie bijta sie !!!!
            "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
            www.piwnekapsle.net

Comment

• wasyll
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 1823

To ma z tym wspólnego, że głosowanie na Plamę Roku odbędzie się podczas głosowania na Piwo Roku.
              Czyli tylko datę, to żaden argument. Z reszta Marusia już w pierwszym poście pisała:

Głosujmy na wszystko, co z piwnym rynkiem związane, nie tylko na piwa - też na wydarzenia, reklamy itp.

To jak już się buźki nie da, to sarkazmu nie można wychwycić?
              Skoro nie wychwyciłeś to widocznie nie

Kandydaturę zgłosiłeś, ale tak jak pisałem wyżej uważam, że nie powinna być w ścisłym finale (w praktyce takiej kandydatury nie powinno być w ostatecznym głosowaniu).
              W dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego, przecież będziemy głosować wszyscy, a nie tylko ja.

Nie wiem, jak widzi to pomysłodawczyni plebiscytu Marusia, ale wydaje mi się, że zebranie wszystkich kandydatur do jednego wora i późniejsze głosowanie na nie byłoby najodpowiedniejsze.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedzi
                I tak ma być bo Ty tak chcesz, a jak nie to zaczniesz tupać nóżką i strzelisz focha.
                Akurat dobrze powiedział, bo jak tak dalej pójdzie, to pojawią się kandydatury na plamę roku za to, że ktoś za dużo wypił na giełdzie lub miał za drogie etykiety. Ta kategoria jest bez sensu, dajmy sobie z nią spokój.

Comment

• darek99
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.04
                  • 2147

Po przemyśleniu tematu na spokojnie przyznaję że Promil ma sporo racji, bez namysłu poleciałem paluchami po klawiaturze, czasami tak mam, przepraszam.
                  Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                  Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                  skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                  Epikur z Samos.

Comment

• Czapayew
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.10
                    • 1966

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ta kategoria jest bez sensu, dajmy sobie z nią spokój.
                    Czy ja wiem... Mamy sporo antynagród (np. filmowe Złote Maliny, naukowe Antynoble czy znaną na Śląsku piłkarską "Szmaciankę Roku" Gerarda Cieślika), których celem jest pokazywanie negatywnych zjawisk w danym środowisku czy temacie. W Browbizowym plebiscycie nie można pokazać "Anytpiwa Roku", bo takich piw, na które nikt nie głosuje jest z pewnością wiele. Myślę, że należałoby odpowiednio sprecyzować kryteria, ponieważ np. określenie "zjawisko" jest zbyt szerokie i pasuje do niego zarówno działalność radomskiego Dionizosa, jak i praktyka windowania cen birofiliów.

www.zamkoszlaki.com
                    www.piwnekapsle.net

Comment

• wasyll
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedzi
                      praktyka windowania cen birofiliów.
                      Jeśli odnosisz to do podstawki, o której wspomniałem, to to, że teraz kosztuje kilkadziesiąt złotych, jest następstwem wydarzenia, które zgłosiłem.

Jeszcze raz przypominam, chodzi o podstawkę (wyprodukowaną specjalnie na potrzeby giełdy), która miała ukazać się w Pozaniu, a wyszła w Warszawie przez co spora część osób jej po prostu nie ma.

Comment

• Czapayew
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.10
                        • 1966

Odnoszę się również do tej podstawki, gdyż jest ona przywołanym przykładem. Ale nie ograniczałbym się jedynie do niej.

www.zamkoszlaki.com
                        www.piwnekapsle.net

Comment

• wasyll
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.09
                          • 1823

Dobra, mniejsza z tym. Ja propozycję zgłosiłem wczoraj (kolejną z mojej strony, piwne też są) i będę się jej trzymał. Zrobiła się z tego niepotrzebna wyliczanka w kwestii co powinno być, a co nie, a przecież nie o to tu chodzi.
                          Proponuję zakończyć na razie temat podstawki i poczekać na rozwój sytuacji. Jestem ciekaw co Marusia na ten temat sądzi (jako pomysłodawczyni plebiscytu).

Bartek.
                          Last edited by wasyll; 2012-11-11, 10:16.

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Każdy składa propozycje, jakie chce - to jest przedstawianie kandydatów do nominacji
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• wasyll
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 1823

Na jakiej zasadzie będą przyznawane nominacje?

Comment

• Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Zasada jest prosta jak drut: podliczy się, które wydarzenie dostało najwięcej nominacji i takie wygra To znaczy jeśli będziemy tylko bawić się w tym temacie - jeśli Art będzie chciał to wciągnąć w swój system, to wtedy on ustali warunki Na razie się bawimy, jak chcemy
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X