Cholercia, jeszcze się nie zabrałem, a tu zaraz koniec i wszyscy piszą, że kilka godzin roboty. No cóż, upatrujmy szansy w tym, że nie wszystkie premiery zaliczyłem.
Uzasadnienie jest opcjonalne i szczerze mówiąc nie wiem po co ono jest, więc sobie odpuściłem. Plebiscyt spokojnie może funkcjonować bez tej opcji. Zdecydowanie lepiej oddać głos bez uzasadnienia niż żaden. Jak ktoś ma czas niech się w to bawi. Jak nie ma - niech odda same głosy
Ostatnia zmiana dokonana przez Sokół83; 2013-02-06, 14:59.
Ci co najładniej uzasadniają zostaną wyróżnieni. Może
W ramach drobnego podziękowania za wzięcie udziału w Plebiscycie - pomiędzy uczestnikami wyczarujemy różne piwne gadgety, o których będziemy informować na bieżąco w tym temacie.
Uzasadnienie jest opcjonalne i szczerze mówiąc nie wiem po co ono jest, więc sobie odpuściłem. Plebiscyt spokojnie może funkcjonować bez tej opcji. Zdecydowanie lepiej oddać głos bez uzasadnienia niż żaden. Jak ktoś ma czas niech się w to bawi. Jak nie ma - niech odda same głosy
Ja uzasadniłem prawie wszystkie swoje wybory.
Natomiast w wielu kategoriach nie głosowałem w ogóle - np. w sytuacji, gdy dany styl pijam rzadko, bo za nim nie przepadam lub gdy żadne z pitych przeze mnie piw moim zdaniem nie zasługuje na szczególne wyróżnienie.
No, głosy oddane. Gdzieniegdzie z wolnymi miejscami, momentami bardzo politycznie niepoprawnie (biorąc pod uwagę browar-bizowy mainstream), ale za to subiektywnie. I tak powinno być
No dobra, wypełniam... Nieco drażni mnie, że po każdym wyborze lub uzasadnieniu wyświetla mi się góra strony i muszę jechać na dół, żeby kontynuować wypełnianie. Ujmowanie na poszczególnych listach browarów nie produkujących piwa w danej kategorii też zwiększa poziom upierdliwości przez konieczność przewijania strony w skąpo obsadzonych kategoriach.
Tyle narzekań, a teraz dla odmiany trochę... narzekań. Po raz pierwszy biorę udział w plebiscycie z poczuciem bezsensu tej czynności. Niektóre z piw umieszczonych przeze mnie na pudle nie dostałyby się pewnie do pierwszej piątki, gdybym miał okazję spróbować chociaż 2/3 konkurentów. Zacząłem, to skończę, ale moje głosy są co najmniej w połowie dalekie od miarodajności. Są po prostu unijne i jakaś rada browarów powinna przegłosować, żeby każdy z uczestników przyszłego plebiscytu otrzymał po jednym egzemplarzu każdego piwa z każdego browaru.
Tyle narzekań, a teraz dla odmiany trochę... narzekań. Po raz pierwszy biorę udział w plebiscycie z poczuciem bezsensu tej czynności. Niektóre z piw umieszczonych przeze mnie na pudle nie dostałyby się pewnie do pierwszej piątki, gdybym miał okazję spróbować chociaż 2/3 konkurentów. Zacząłem, to skończę, ale moje głosy są co najmniej w połowie dalekie od miarodajności. Są po prostu unijne i jakaś rada browarów powinna przegłosować, żeby każdy z uczestników przyszłego plebiscytu otrzymał po jednym egzemplarzu każdego piwa z każdego browaru.
Coś w tym jest. Ja nie obsadziłem połowy miejsc, co nigdy się nie zdarzało.
W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
Spotkanie z Krzysztofem Żurawskim pivaria książki "Piwo w Szczecinie do roku 1945" odbędzie się w 9.11. (czwartek) w Książnicy Pomorskiej w Szczecinie, ul. Podgórna 15/16 o godz. 17.
Comment