Plebiscyt na Piwo Roku 2012 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Dwa ciekawe wyniki - Pszekoźlak i Bury Kocur. Może browary się zastanowią nad wznowieniem tych piw bo jak widać osiągają świetne wyniki.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziPS Dlaczego piotrkowski pszeniczniak rozbity jest na dwa piwa?
Być może to zwykłe przeoczenie, bo widzę, że w przypadku Pinty Wesołych Świąt problemu nie ma.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziAle Rowing Jack (właśnie otwieram ) piwem roku? Myślałem, że tak będzie, ale ja głosowałem na Imperium Atakuje. I chętnie teraz bym wypił, ale nigdzie nie ma.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziSugerujesz, że Pinta zwyięża bo ma u forumoiczów fory? Poza tym w czterech ważnych z punktu widzenia Pinty kategoriach (górna femrentaca pon/pow 13 blg jasne/ciemne) wygrał Alebrowar...
Szanuję bardzo te piwne projekty, ale robienie z nich ikon i pierniczenie o "piwnej rewolucji" to przesada. Z dość obiektywnych powodów żadnej rewolucji w stylu ejlowo-stoutowym nie będzie - nie na tym rynku. Na dziś to źródło frajdy dla fanatyków wyspiarskich gatunków, co jeszcze bardziej spycha browary kontraktowe w wąską niszę.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zohan666 Wyświetlenie odpowiedziZapomniałem jeszcze o jednym:
Podium dla Lagerowego w kategorii piwo roku ... a poza podium (całe top 10) same pyszności ... ehhhh
PS Dlaczego piotrkowski pszeniczniak rozbity jest na dwa piwa?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Jezyce Wyświetlenie odpowiedziGeneralnie wyniki do bólu przewidywalne. Gdyby Pinta miała swoich reprezentantów w każdej z kategorii, to chyba wygrałaby wszystko dla zasady
Leave a comment:
-
-
Generalnie wyniki do bólu przewidywalne. Gdyby Pinta miała swoich reprezentantów w każdej z kategorii, to chyba wygrałaby wszystko dla zasady
Leave a comment:
-
-
Cieszą wygrane Manufakturowego Pilsa, Lagerowego z Ciechana i Porteru Warmińskiego. Ale Rowing Jack (właśnie otwieram ) piwem roku? Myślałem, że tak będzie, ale ja głosowałem na Imperium Atakuje. I chętnie teraz bym wypił, ale nigdzie nie ma.
Leave a comment:
-
-
bez przesady. Na Ambera można głosować jedynie za Granda i za nic więcej.
Zapomniałem jeszcze o jednym:
Podium dla Lagerowego w kategorii piwo roku ... a poza podium (całe top 10) same pyszności ... ehhhhLast edited by zohan666; 2013-02-08, 17:57.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziEwidentnym przegranym Plebiscytu dla mnie jest Amber. Rokrocznie któreś z ich piw zdobywało pierwsze miejsce w którejś z kategorii. Dożyłem więc chwili, gdy jeden z pewniaków Plebiscytu został strącony z najwyższego stopnia pudła. Czyżby zaważyła sprawa z Kopyrem?
Amber robi piwa słabsze niż wymaga tego konkurencja i koniec.
Pamiętam Złote Lwy sprzed czterech lat, normalnie niebo w gębie. Grand też też był świetny. Pijąc te dwa piwa w zeszłym roku rozczarowałem się strasznie. Złote Lwy metaliczne, jak cholera, Grand sztuczny co nie miara. Kiepsko.
Jedyne co im wyszło to Pszeniczniak, jest piwem na poziomie i plebiscyt to potwierdził.
Leave a comment:
-
-
Niewywołany odpowiem na pytanie Docenta, bo przyznaję, że liczyłem na taki obrót spraw. Dla mnie bardziej niespodziewny był fakt, ze przez szereg lat Żywe i Koźlak okupowały czołowe lokaty niz to, ze z nich spadły. Wystarcy prześledzić wątek o Żywym w poszukiwaniu pozytywnej opinii - mylę, ze trochę stron należałoby przewertować. Sprawa Kopyra ma tutaj raczej drugorzędne znaczenie, Pszeniczniak wszak zajął drugie miejsce w swojj kategorii, więc jak coś się browarowi udało to konsumenci umieli to docenić.
Leave a comment:
-
-
Amber nie ma za bardzo czym powalczyć. Z jasnych żadne nie jest powyżej średniej, wyróżnia się w zasadzie tylko Grand i Koźlak, ale bardziej na tle pozostałych Amberów niż piw innych producentów. Pszenica jeszcze jest niezła, chyba nawet trafiła u mnie na pudło.Last edited by żąleną; 2013-02-08, 17:49.
Leave a comment:
-
-
Ewidentnym przegranym Plebiscytu dla mnie jest Amber. Rokrocznie któreś z ich piw zdobywało pierwsze miejsce w którejś z kategorii. Dożyłem więc chwili, gdy jeden z pewniaków Plebiscytu został strącony z najwyższego stopnia pudła. Czyżby zaważyła sprawa z Kopyrem?Last edited by docent; 2013-02-08, 17:49.
Leave a comment:
-
-
Krótka ocena wyników:
Zwycięstwo Ciechana Lagerowego było oczywiste chyba dla każdego (sam mu dałem punkcik), ale trzecie miejsce dla Ciechana Wybornego mnie raczej smuci, bo piwo jest słabe i jego miejsce świadczy jedynie o tym, że jeszcze mało ludzie piw wypili.
Jedyny zaskakujący dla mnie wynik, to brak na podium angielskiego śniadania, no ale konkurencja w tej kategorii była zacna.
Moje ulubione piwo zajęło miejsce drugie (w kategorii piwo roku, w swojej wygrało zdecydowanie :P )
Bardzo udany piwny rok, oby w 2013 pojawiły się piwa równie smaczne, a nawet jeszcze lepsze.
Leave a comment:
-
Leave a comment: