No, ale Lady Blanche w zasadzie miała tylko jednego konkurenta, mianowicie Viva La Wita. W dalszym ciągu mało jest u nas witbierów. Oczywiście piwo z Pinty miażdży Lady z AleBrowaru.
Plebiscyt na Piwo Roku 2012 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Dziękuję wszystkim za oddane głosy, bardzo mi miło ze doceniliście naszą pracę. Takie wyniki działają motywującą na pewno nie spuścimy z tonu.
Comment
-
-
Dla mnie zdumiewający jest wynik browaru Widawa w kategorii "browary restauracyjne": 1. Widawa 748, 2. Haust 150, 3. Bierhalle Warszawa 119 itd. Nie potrafię sobie wytłumaczyć w żaden sposób, jak browar warzący niecały rok i mający tyle zepsutych piw na koncie (wystarczy poczytać ich recenzje) osiąga tak wysoki wynik.
Comment
-
-
Ale akurat ani Sęp ani weizenbock (bo chyba te dwa piwa zebrały największą krytykę) nie zajęły wysokich pozycji. Uznanie zyskał Borsuk, Kruk, Czarny Kur, Premium Lager, które uchodzą za piwa udane/bardzo udane. Plusy przesłoniły minusy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziDla mnie zdumiewający jest wynik browaru Widawa w kategorii "browary restauracyjne": 1. Widawa 748, 2. Haust 150, 3. Bierhalle Warszawa 119 itd. Nie potrafię sobie wytłumaczyć w żaden sposób, jak browar warzący niecały rok i mający tyle zepsutych piw na koncie (wystarczy poczytać ich recenzje) osiąga tak wysoki wynik.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziDla mnie zdumiewający jest wynik browaru Widawa w kategorii "browary restauracyjne": 1. Widawa 748, 2. Haust 150, 3. Bierhalle Warszawa 119 itd. Nie potrafię sobie wytłumaczyć w żaden sposób, jak browar warzący niecały rok i mający tyle zepsutych piw na koncie (wystarczy poczytać ich recenzje) osiąga tak wysoki wynik.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziIle osób w tym roku głosowało?
Browar na Jurze zostaje browarem roku, zdobywając de facto 346 głosów.
Amber spektakularna porażka (i wydaje mi się, że tutaj wystąpiła kumulacja - afera z Kopyrem + szarobure piwa)
Lagerowe - cena/jakość, spokojnie zasłużone 1 miejsce.
Wszystkim serdeczne gratulacje.Last edited by Maciass; 2013-02-08, 23:08.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziDla mnie zdumiewający jest wynik browaru Widawa w kategorii "browary restauracyjne": 1. Widawa 748, 2. Haust 150, 3. Bierhalle Warszawa 119 itd. Nie potrafię sobie wytłumaczyć w żaden sposób, jak browar warzący niecały rok i mający tyle zepsutych piw na koncie (wystarczy poczytać ich recenzje) osiąga tak wysoki wynik.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziEwidentnym przegranym Plebiscytu dla mnie jest Amber. Rokrocznie któreś z ich piw zdobywało pierwsze miejsce w którejś z kategorii. Dożyłem więc chwili, gdy jeden z pewniaków Plebiscytu został strącony z najwyższego stopnia pudła. Czyżby zaważyła sprawa z Kopyrem?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedziMnie na przykład zdumiało to, że piwa z Widawy zajęły tak odległe miejsca w swoich kategoriach. Liczyłem zwłaszcza na Borsuka i Kawkę (i odrobinę na Sharka) - piwa, którym w mojej subiektywnej ocenie niewiele brakuje do ideału. Jednej z przyczyn takiego stanu rzeczy upatrywałbym niestety w "narcyzmie" Kopyra, którym zraził do siebie część piwnej braci.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziAlbo Amber dostaje po dupie, bo narobił szumu wokół Kopyra, albo Widawa, bo Kopyr jest zbyt narcystyczny. Dajcie już mu święty spokój i zajmijcie się piwem, a nie otoczką wobec ludzi z piwem związanych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziTe piwa są trudno dostępne, nie każdy piwosz mieszka w Warszawie, Krakowie itd. Ja te piwa poznałem, ale musiałem je w sklepach internetowych zamawiać. To niszowość Kopyra i Widawy spowodowały taką pozycję na browar.biz.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziNarcyzm Kopyra nie ma tu nic do rzeczy. Te piwa są trudno dostępne, nie każdy piwosz mieszka w Warszawie, Krakowie itd. Ja te piwa poznałem, ale musiałem je w sklepach internetowych zamawiać. To niszowość Kopyra i Widawy spowodowały taką pozycję na browar.biz. Pewnie i ceny też trochę.
Comment
-
-
Plebiscyt 2012 pokazał, że browary kontraktowe to kierunek, w którym podąża nasz piwny grajdołek - nie ma jak spotkają się entuzjaści piwa, szpece od marketingu i piwowarzy/browarnicy .
Co mnie smuci - Porter z Łodzi spadł z pudła - mści się polityka browaru w zakresie puszkowania wszystkiego i małej dostępności tegoż porteru.
Co mnie cieszy - wysokie noty (chociaż nie wszystkich piw) Ciechanowa.
Co mnie zdziwiło - wysoka nota Portera z Kormorana - muszę ponownie spróbować skoro taki dobry .
Comment
-
Comment