Ewidentnym przegranym Plebiscytu dla mnie jest Amber. Rokrocznie któreś z ich piw zdobywało pierwsze miejsce w którejś z kategorii. Dożyłem więc chwili, gdy jeden z pewniaków Plebiscytu został strącony z najwyższego stopnia pudła. Czyżby zaważyła sprawa z Kopyrem?
Plebiscyt na Piwo Roku 2012 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Last edited by docent; 2013-02-08, 17:49.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
bez przesady. Na Ambera można głosować jedynie za Granda i za nic więcej.Last edited by jacer; 2013-02-08, 17:48.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Amber nie ma za bardzo czym powalczyć. Z jasnych żadne nie jest powyżej średniej, wyróżnia się w zasadzie tylko Grand i Koźlak, ale bardziej na tle pozostałych Amberów niż piw innych producentów. Pszenica jeszcze jest niezła, chyba nawet trafiła u mnie na pudło.Last edited by żąleną; 2013-02-08, 17:49.
Comment
-
-
Niewywołany odpowiem na pytanie Docenta, bo przyznaję, że liczyłem na taki obrót spraw. Dla mnie bardziej niespodziewny był fakt, ze przez szereg lat Żywe i Koźlak okupowały czołowe lokaty niz to, ze z nich spadły. Wystarcy prześledzić wątek o Żywym w poszukiwaniu pozytywnej opinii - mylę, ze trochę stron należałoby przewertować. Sprawa Kopyra ma tutaj raczej drugorzędne znaczenie, Pszeniczniak wszak zajął drugie miejsce w swojj kategorii, więc jak coś się browarowi udało to konsumenci umieli to docenić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziEwidentnym przegranym Plebiscytu dla mnie jest Amber. Rokrocznie któreś z ich piw zdobywało pierwsze miejsce w którejś z kategorii. Dożyłem więc chwili, gdy jeden z pewniaków Plebiscytu został strącony z najwyższego stopnia pudła. Czyżby zaważyła sprawa z Kopyrem?
Amber robi piwa słabsze niż wymaga tego konkurencja i koniec.
Pamiętam Złote Lwy sprzed czterech lat, normalnie niebo w gębie. Grand też też był świetny. Pijąc te dwa piwa w zeszłym roku rozczarowałem się strasznie. Złote Lwy metaliczne, jak cholera, Grand sztuczny co nie miara. Kiepsko.
Jedyne co im wyszło to Pszeniczniak, jest piwem na poziomie i plebiscyt to potwierdził.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
bez przesady. Na Ambera można głosować jedynie za Granda i za nic więcej.
Zapomniałem jeszcze o jednym:
Podium dla Lagerowego w kategorii piwo roku ... a poza podium (całe top 10) same pyszności ... ehhhhLast edited by zohan666; 2013-02-08, 17:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Jezyce Wyświetlenie odpowiedziGeneralnie wyniki do bólu przewidywalne. Gdyby Pinta miała swoich reprezentantów w każdej z kategorii, to chyba wygrałaby wszystko dla zasady
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zohan666 Wyświetlenie odpowiedziZapomniałem jeszcze o jednym:
Podium dla Lagerowego w kategorii piwo roku ... a poza podium (całe top 10) same pyszności ... ehhhh
PS Dlaczego piotrkowski pszeniczniak rozbity jest na dwa piwa?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziSugerujesz, że Pinta zwyięża bo ma u forumoiczów fory? Poza tym w czterech ważnych z punktu widzenia Pinty kategoriach (górna femrentaca pon/pow 13 blg jasne/ciemne) wygrał Alebrowar...
Szanuję bardzo te piwne projekty, ale robienie z nich ikon i pierniczenie o "piwnej rewolucji" to przesada. Z dość obiektywnych powodów żadnej rewolucji w stylu ejlowo-stoutowym nie będzie - nie na tym rynku. Na dziś to źródło frajdy dla fanatyków wyspiarskich gatunków, co jeszcze bardziej spycha browary kontraktowe w wąską niszę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziAle Rowing Jack (właśnie otwieram ) piwem roku? Myślałem, że tak będzie, ale ja głosowałem na Imperium Atakuje. I chętnie teraz bym wypił, ale nigdzie nie ma.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziPS Dlaczego piotrkowski pszeniczniak rozbity jest na dwa piwa?
Być może to zwykłe przeoczenie, bo widzę, że w przypadku Pinty Wesołych Świąt problemu nie ma.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Dwa ciekawe wyniki - Pszekoźlak i Bury Kocur. Może browary się zastanowią nad wznowieniem tych piw bo jak widać osiągają świetne wyniki."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Co do sukcesu PINTY i AleBrowaru (moim zdaniem absolutnie zasłużonego) - to dowodzi, że lud pragnie nie tylko piwa dobrego, ale też - ktoś ukuł kiedyś takie trafne słówko - "hecnego". Jest w stanie wybaczyć gęstwę, brak piwa na premierze, problemy z dystrybucją niektórych piw, czy nawet "aromat asfaltu i spalonego kabla" w nadchodzącym Smoky Joe. Z drugiej strony, mamy wcale nie mniejszy sukces Ciechanowa, którego marketing i cała towarzysząca temu browarowi otoczka jest - w porównaniu z AleBrowarem - do bólu tradycyjna, żeby nie powiedzieć "oldskulowa". Jak widać, dla każdego coś miłego. To cieszy.
Comment
-
Comment