Lista omówionych PIW

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

Andi: ten człowiek nie ma szacunku do piwa i nie powinien być traktowany jako jakiś autorytet. nie twierdzę że ja powinienem być tak traktowany, ale jego teksty są poprostu obraźliwe, obojętne o jakim browarze by tak napisał, wkurzyłoby mnie to.

Krzysiu: się zobaczy
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Ja już nie pamiętam, gdzie jej szukać. A może mi się nie chce?
      W sumie, jak sie tak dobrze zastanowić, to i tak to wszystko jest bez sensu

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23926

porterek ci zaszkodził

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Nie, nadmiar pracy.

Comment

• Andi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.07
            • 1915

Nadmiar pracy tez mnie wykancza tym bardziej ze w czasie pracy nie moge wypic piwka.
            ART-jezeli chodzi o Twoja opinie na zalaczone przrzemnie wzmianki (Orginal ksiazki skopiowany)to masz racje -sam chcialem juz do tego faceta napisac ale w koncu doszedlem do wniosku ze nienalezy w G.. mieszac zeby sie zzapach nie rozprzestrzenil-podzielam twoja opinie ze ten Autor nie ma szacunku do piwa i nie powinien sie tym zajmowac.
            Przytaczajac jednak te wzmianki mialem na celu pokazac jak moze wygladac ocena powa przez niektöre osoby ktöre nie maja na ten temat zielonego pojecia
            Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

Może ten facet chciał mi dorównać w złośliwości?

Dzisiaj jestem w lepszej formie, uratowałem swoją karierę. Ale i tak będę musiał zrobić sobie dzien urlopu, jestem wykończony, jeszcze jutro i w środę cały dzień zasuw, a w czwartek - jakaś sprytna wycieczka na piwo, chyba udam się do naszych południowych sąsiadów.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23926

Andi:
                tak jeszcze a propos ocen:
                nie sądzę żeby wystawianie samej oceny miało sens bez próby opisu smaku piwa.
                w zasadzie ocena jest tylko jakimś wynikiem tego cio opiszemy. dlatego najbardziej wartościowa jest myślę próba opisania wrażeń smakowych zapachowych i wizualnych danego piwa.

moje oceny i tak są wielce subiektywne i raczej zamieszczam je dla siebie samego, niż jako wyznacznik dla innych osób.

Comment

• Andi
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.07
                  • 1915

Ale wlasnie od tego zaczyna sie cala dyskusja-ktos wypija piwko i mu smakowalo -jest ok-a inny na to -co to za znawca itp.ja tez pije wiele piw glöwnie dla siebie i zeby dolozyc kapsel do kolekcji-najlepiej z opisem -extrakt Alkochol Browar itp.
                  A propo gdzie dostajesz te piwa w polsce co je oceniales i co robisz z Kapslami?

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23926

nauczyłem się nie wdawać w dyskusje w przypadku jakim wspominasz, ale też staram się mojego opisu/oceny nie ograniczać tylko do tekstu w stylu:
                    "to jest najlepsze piwo, daje 5" koniec.....

Od pewnego czasu staram się coś więcej wydobyć z siebie niż stwierdzenie że coś jest dobre albo złe, próbuję to uzasadnić, opisać wrażenia smakowe, choć wiem że świetnie mi to jeszcze nie wychodzi.
                    może tak:
                    mój opis piwa - staram się żeby był obiektywny...
                    moja ocena - zupełnie subiektywna...

a te piwa co oceniam, to z różnych źródeł są, niektóre dostaję wzamian za coś, niektóre tak bez powodu, no a największa część to po prostu kupna.
                    kapselki mam od tych piwek, więc jeśli będziesz chciał któreś z nich to chętnie ci je przekażę.

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Art, na "Piwo - gdzie" też przydałaby się lista miejscowości alfabetycznie.

Comment

• Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Po pierwsze: nie każdy zna niemiecki - zrozumiałam piate przez dziesiąte

Po drugie - proszę przestać się powoływać na mnie jako prawnika - owszem, skończyłam studia prawnicze, ale nie pracuję w zawodzie. Chyba wykasuję to z profilu i wpiszę "świat wielkiej finansjery"
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Andi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.07
                          • 1915

Nie chcialem Cie tym urazic a wrecz odwrotnie ale to stwierdzenie Marusia jako prawnik nie pierwszy ja napisalem -czytalem to w innych postach röwniez ale ja obiecuje ze wiecej sie nie powtörzy -bedzie tylko co sadzi Marusia.A ze Niemieckiego nie znasz to nie mozesz zajac stanowiska -Chodzi tam o to ze autor Niemieckiej ksiazki wypisuje glupstwa na temat polskiego piwa-co wielu ludzi oburzylo przez to moja sugestia zebys Ty cos napisala -ale sprawa sie zalatwila

Comment

• Andi
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.07
                            • 1915

A swojego tytulu nie masz sie co wstydzic i ukrywac a praca jest tam dobra gdzie za nia dobrze placa przez to ja wyjechalem na zachöd -chociaz w Polsce tez zwiazywalem koniec z koncem.
                            Moje studia nie zostaly ukonczone po 5 semestrach zrezygnowalem zeby moja zona mogla dokonczyc i tez jest pani mgr ale tutaj robi tez cos innego za dobre pieniadze i jakos leci i o powrocie narazie nie ma mowy.
                            nastepnym razem przytocze jakies cytazy z angielskiego bo zna go troche wiecej ludzi

Comment

• Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Ano, angielski to akurat znam bardzo dobrze

Nie obraziłam się, skądże, a skończonych studiów też się nie wstydzę, bo niby czemu? Tylko chciałabym zdementować ewentualne przekonanie, że znam się na czymś, na czym się nie znam, zwłaszcza, że pracę mgr pisałam z prawa rodzinnego, więc ewentualne porady majątkowe i rozwodowe to do mnie ale inne to tak sobie.

i to tyle ze spraw technicznych
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

Wracając do tematu

Comment

Przetwarzanie...