Lista omówionych PIW

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Wracając do tematu, coś się zrobiło zanim zacząłem pisać

Art, konieczna jest już lista piw na forum "Piwo konkretnie". Potrzebowałem sprawdzić, czy stestowane piwa juz były na forum i zajęło mi to bardzo dużo czasu. Przy okazji zauważyłem że niektóre tematy zaczęły się powtarzać, co jest chyba skutkiem niechęci do przeglądania całości forum przed wpisem.

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

To zagadnienie również pozwalam sobie odswieżyć

Comment

• vonprzemas
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.02
        • 34

Od pewnego czasu staram się coś więcej wydobyć z siebie niż stwierdzenie że coś jest dobre albo złe, próbuję to uzasadnić, opisać wrażenia smakowe, choć wiem że świetnie mi to jeszcze nie wychodzi.
        może tak:
        mój opis piwa - staram się żeby był obiektywny...
        moja ocena - zupełnie subiektywna...

a te piwa co oceniam, to z różnych źródeł są, niektóre dostaję wzamian za coś, niektóre tak bez powodu, no a największa część to po prostu kupna.
        kapselki mam od tych piwek, więc jeśli będziesz chciał któreś z nich to chętnie ci je przekażę. [/B][/QUOTE]

Wspieram Cie swym 30 letnim doświadczeniem w gustowaniu piw wszelakich. Dało to aumpt do napisania książki "Piwa Historie Niezwykłe". W próbowaniu piwa ważne, a nawet cholernie ważne są nasze własne doznania, impresje. Mam włąsne preferencje /Mocny Król i warszawski porter, Mocne Tychy/ i ciekaw jestem, jak opiszą inni desperados te "moje " piwa. Może wtedy powstanie nasz wspólny język , wspólny kod. Ciekawe.Z pasją czytam ludzkie wrażenia z degustacji. Boleję tylko nad tym, że coraz więcej jest standardów, piw poprawnych, ani dobrych ani złych, które się pije, ale nic poza pełnym pęcherzem nie pozostaje.
        Pozdrawiam i wracam do lektury. Jestem jeszcze w pracy, ale pilnie spoglądam na zegarek, bo juz mi sie nie chce / w lodówce trzy mocne króle/ byle dojechać do domu.
        Pozdrawiam
        Przemek

Comment

• adam16
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.02
          • 9865

Lista zawiera już ponad 900 piw. Trochę tego popróbowaliśmy
          Po dojściu do tysiąca, trzeba będzie ogłosić Święto Browaru.pl
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• slavoy
            🥛🥛🥛
            • 2001.10
            • 5055

Arcie!
            Lista nie obejmuje piw norweskich i węgierskich - to na pewno. Ale może jeszcze coś być. Może ktoś przyuważył cos takiego z innymi krajami?
            Ja przed chwilą prawie do dodałem niepotrzebnie nowego tematu.
            Dick Laurent is dead.

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23926

yhm. lista już nie spełnia obecnych wymogów.

trudno to sobie wyobrazić, ale to fakt: jestem w trakcie poprawiania tego jeśli gorączka mnie nie złamie to pewnie na jutro będzie świeżutka poprawiona lista
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23926

po nieuzasadnionych poślizgach wreszcie jest - ładna zgrabna lista omówionych piw:

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dziku
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.12
                  • 1992

ART napisał(a)
                  po nieuzasadnionych poślizgach wreszcie jest - ładna zgrabna lista omówionych piw:

http://www.browar.biz/piwa.php
                  Lista jest rzeczywiście ładna i zgrabna, ale czy nie powinna być zatytułowana "Lista piw opisywanych przez browarowiczów". Teraz jest "Lista opisywanych piw przez browarowiczów" i to chyba nie jest poprawne gramatycznie. ( FCJP )
                  Dziku

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23926

aj, oczywiście.

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23926

aha, jeżeli już - to niepoprawnie stylistycznie błędu gramatycznego tam nie ma (i tak poprawione)

Comment

• Sven
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.09
                        • 1211

Do ART'a

Mimo, żem Junior mam pytanie. Dlaczego w liście browaru Konstancin nie ma piwa Świętokrzyskie Mocne? Piłem je wczoraj, smakowało, i chciałem wyrazić swą opinię, a nie mogłem, bo go nie było na liście!
                        Byłbym dźwięczny, jakby dało się z tym coś zrobić. Dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku!
                        Celia, cerevisia et conventus.

Comment

• dziku
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.12
                          • 1992

Odp: Do ART'a

Sven napisał(a)
                          (...) Dlaczego w liście browaru Konstancin nie ma piwa Świętokrzyskie Mocne? (...) chciałem wyrazić swą opinię, a nie mogłem, bo go nie było na liście!
                          Byłbym dźwięczny, jakby dało się z tym coś zrobić. Dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku!
                          Wielki Admin Art w tym temacie przyznał się, że wnioski takie rozpatruje co dwa tygodnie. W tym czasie wniosek Twój nabiera mocy urzędowej
                          Swą opinię możesz (i powinieneś) wyrazić poprzez założenie nowego tematu w dziale "Piwo - konkretnie". Temat powinien nazywać się "Konstancin - Świętokrzyskie Mocne". Tam opisz swoje wrażenia, a jak Art rozpatrzy Twój wniosek to po prostu dodasz ocenę (i "nabijesz" sobie przy tym nowego posta ). Tak jak na przykład zrobiłem to w przypadku piwa Konstancin - Fabryczne Mocne.

Aby mieć pewność, że Art nie zapomni - możesz "nabić posta" również i tutaj
                          Owocnego forumowania
                          Dziku

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

Z tym Świętokrzyskim Mocnym i fabrycznym Mocnym to jest tak ze można by je opisywać w jednym temacie bo tak na prawdę to jest to to samo piwo, tylko produkowane dla dwóch róznych odbiorców
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23926

hm, coś przegapiłem...

Comment

• dziku
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.12
                                • 1992

ART napisał(a)
                                hm, coś przegapiłem...
                                Hmmm jeśli masz na myśli "Fabryczne Mocne" to nic nie tracisz. Raczej nie pij tego
                                Dziku

Comment

Przetwarzanie...
                                X