Plebiscyt na Piwo Roku 2013 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Jeśli daje ocenę np 2,5, to wiadomo, że piwo jest słabe.
Wiem, wiem, są dwie szkoły oceniania.
Albo piwo smakuje i nieważne czy jest stylowe czy nie
albo jedziemy "według książki" i piwo pomimo, że mi smakuje to i tak ma słabą ocenę w danym stylu.Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-01-30, 19:25.Comment
-
Nie trzeba. Jeśli w jakiejś kategorii nie piłem dobrego piwa, to zostawiałem puste miejsce. w kilku np. nie mam piwa na pierwszym miejscu, bo moim zdaniem żadne piwo na to nie zasługiwało.Comment
-
No wszystko jest zależne od tego jakiego "klucza" użyjemy przy ocenianiu, to fakt.Comment
-
SKĄD do jasnej cholery mam wiedzieć, że stout z browaru X jest lepszy niż z browaru Y jeżeli go NIE PIŁEM i żadnych pieprzonych punktów mu nie dawałem?
Dla mnie z browaru Y jest najlepszy jakiego piłem i daję go na pierwsze miejsce. Co tu jest trudnego do kumania?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Niedobre dla kogo? Kążdy chyba ocenia wg swoich gustów, a nie trendów, przynajmniej ja. Gdyby był na forum, np dawno już nie widziany użytkownik Piecyk_Gazowy to głosowałby tylko na Super Strongi z Jabłonowa etc. Dla nas mogą być niedobre, dla niego dobre, odbierzesz mu głos tylko dlatego, że lubi to co lubi, a nie to co lubi większość z nas?Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2014-01-30, 19:29.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Powtarzam po raz drugi i ostatni. Najprościej jak umiem.
SKĄD do jasnej cholery mam wiedzieć, że stout z browaru X jest lepszy niż z browaru Y jeżeli go NIE PIŁEM i żadnych pieprzonych punktów mu nie dawałem?
Dla mnie z browaru Y jest najlepszy jakiego piłem i daję go na pierwsze miejsce. Co tu jest trudnego do kumania?Comment
-
A niby dlaczego tak? Ja żadnych punktów nie daje, mało mnie one obchodzą. Co to jakis faszyzm artomatowy? Ludzie, opanujcie się.Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2014-01-30, 19:45.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Już pisałem wcześniej, każdy ma swój klucz do oceniania. Jakby był prikaz ze plebiscyt tylko wg ARTomatu, to nawet nie musielibyśmy klikać, bo maszyna sama by wylosowała piwo po najlepszych ocenach :]
Pić trzeba więcej, aby móc na spokojnie wypełniać te wszystkie pozycjeComment
-
czyli punkty rządzą oceną a nie to czy było dobre czy nie?
SuperMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
U mnie punkty siedzą cicho i się nie wychylają, bo ich nie przyznaję :]Comment
-
Comment
-
Dajmy już spokój temu tematowi:]
Skończyłem antybiotyki, piwo czeka w lodówce, a tu jeszcze godzina w pracy :/Comment
-
jacer! Jest nas przynajmniej dwóch, którzy mają w głębokim poważaniu punkty.
Nigdy nie liczyłem bąbelków, IBU, sribu itp. Nie znam się na tym i nawet nie próbuję ogarnąć czym który styk/podstyl się charakteryzuje. Przyjmuję, że ART wie co robi dzieląc piwa tak a nie inaczej. ego ewentualne pomyłki też mnie nie wzruszają.
Patrzę jakie piwa wypisane są w kategorii. Wyłuskuję z nich te, które piłem w danym roku i ustalam swoją kolejność. Gdy są nawet tylko 2 sztuki to któraś była lepsza. Mogę zignorować piwo, jeśli poszło do zlewu. Inaczej podlega u mnie klasyfikacji.
Pominąłem tylko aromatyzowane. Miodu nie lubię a śliwki i inne śledzie wolę poza piwem.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment