Ja tam żadnej propagandy nie znalazłem.
Plebiscyt na Piwo Roku 2013 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609 -
Tak, wiem... można stworzyć wiele teorii spiskowych.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Samopoczucie mam super, dzięki z troskę.
Co do Plebiscytu - nihil novi. To znaczy małe niespodzianki są, ale bez rewolucji. Przede wszystkim:
- dominacja tych, których piwa są szeroko dostępne;
- o Ataku Chmielu już niewiele osób pamięta;
- Kormoran nie chce być gorszy od "koncernu" Jakubiaka (Kormoran to nadal tylko jeden browar);
- kolejny rok z rzędu nudy w ciemnych lagerach;
- Grand Prix AIPA - debiut na miarę Majkela Dżeksona w muzyce pop; BRJ rzuca rękawicę mikrusom;
- spartolone rzemieślnicze potworki zmarginalizowane.
Co do statystyk, to spadła ilość głosujących o 7%. To dużo. Zwłaszcza, że te 552 głosujące osoby nie są imponującym wynikiem. Dla porównania: w ankiecie na stronie AleBrowaru "Wybierz AlePiwo" głosowało ponad 1500 osób (nie dało się głosować wielokrotnie z tego samego komputera).Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
Related Topics
Collapse
-
To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
-
Channel: Czechy
-
-
Ruszamy wreszcie z Browar.bizowym Plebiscytem na Piwo roku 2015!
Pewne kwestie związane z naszym Plebiscytem pozwoliłem sobie rozwinąć w dodatkowych punktach.
Plebiscyt obejmuje wszystkie uwarzone w Polsce piwa dostępne [1] na rynku w roku 2015 (z wyjątkiem piw warzonych...-
Channel: Browar.biz
-
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Spotkanie z Krzysztofem Żurawskim pivaria książki "Piwo w Szczecinie do roku 1945" odbędzie się w 9.11. (czwartek) w Książnicy Pomorskiej w Szczecinie, ul. Podgórna 15/16 o godz. 17.
Więcej informacji:
https://pomorzezachodnie.travel/Arty...12/Spotkanie_z...-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2023-10-30, 18:02 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment