A to co za jaja ?!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• ZIOMEK2
    świąteczne jaja nie tylko od święta
    ZIOMEK2
    Przy okazji Wielkanocy zachęcam do przedstawienia Waszych przepisów na świąteczne jaja t.zn w/g tematu i te szczególnie robione przez Was na Wielkanoc.

Mój przepis na jaja świąteczne o przedłużonej trwałości - także do piwa na co dzień:
    - przepis przywędrował do nas prawdopodobnie...
    2006-04-14, 12:38
  • otvirak
    Szwejk Czechy podstawki otwieracze inne
    otvirak
    Ahoj

nie, no trochę jaja sobie robię, co prawda moja babicka pohazi z Chrzanowa (fakt!), ale ja nie o tym... Mam sporą kolekcję piwnych gadżetów związanych z postacią Dobrego Wojaka Szwejka plus mnóstwo otwieraczy made in Czechoslovakia (CSSR) i ze względu na życiowe zawirowania...
    2021-03-26, 00:42
  • docent
    Czarna Ospa brouwerij, Krzyk ciszy
    docent
    Kolor czarny, nieprzejrzysty
    Piana beżowa, obfita, dość drobna. Redukuje się do cienkiej, trwałej warstwy
    Zapach czekolada, trochę sherry, palone słody
    Smak początkowo kwaskowe, rozgrzewające. Trochę brakuje treści, choć moc jest. Zdecydowanie wytrawne, żadnych słodkawych...
    2014-11-06, 21:39
  • Gringo
    Hamburg, Landungsbrücken 3a, Blockbräu
    Gringo
    Browar restauracyjny w popularnej dzielnicy St. Pauli, tuż nad samym nabrzeżu Łaby. Lokalizacja przepiękna, tym bardziej że lokal posiada na 3 poziomie taras widokowy połączony z palarnią.
    W kategorii browaru restauracyjnego jest to duży browar, jak wspomniałem 3 poziomowy, z dużą...
    2017-01-13, 23:21
  • Dreamer
    BrewDog, Jet Black Heart
    Dreamer
    styl: sweet stout
    alk. 4,7% (ekstr. 13,5%)

Nie miałem jakoś szczęścia trafić na ostatnie z czterech piw BrewDoga z serii Prototype na 2015 r. Okazało się, że nic straconego, bo ten właśnie stout wygrał w konkursie "Prototype Challenge". Jego premiera odbyła...
    2016-04-16, 23:30
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...