Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
Wyświetlenie odpowiedzi
Plebiscyt na Piwo Roku 2014 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziJaki rynek taki burdel.
Comment
-
-
Już...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
To prosta sprawa.
Plebiscyt jaki jest, każdy widzi.
Albo się to łyka, jak pelikan, i bierze udział, albo nie.
Biorąc pod uwagę obecny stan rynku (ART to ładnie określił...), zawsze będzie coś obok, poza czy zamiast.
To ma być zabawa, a nie decydowanie o czyimś życiu, zdrowiu czy dorobku całego życia.
Plebiscytowym malkontentom mówimy stanowcze NIE! Na pohybel!
Comment
-
-
To nie malkontenstwo tylko uczciwość w stosunku do siebie, że nie ocenia się ze sobą piw w różnych stylach.
Niedawno objechano kogoś z góry na dół, że ośmielił się porównać ze sobądwa różne style. No ale rozumiem, teraz jest inna mądrość etapuMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziTo nie malkontenstwo tylko uczciwość w stosunku do siebie, że nie ocenia się ze sobą piw w różnych stylach.
Niedawno objechano kogoś z góry na dół, że ośmielił się porównać ze sobądwa różne style. No ale rozumiem, teraz jest inna mądrość etapu
Kłamstwo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziTo prosta sprawa.
Plebiscyt jaki jest, każdy widzi.
Albo się to łyka, jak pelikan, i bierze udział, albo nie.
Biorąc pod uwagę obecny stan rynku (ART to ładnie określił...), zawsze będzie coś obok, poza czy zamiast.
To ma być zabawa, a nie decydowanie o czyimś życiu, zdrowiu czy dorobku całego życia.
Plebiscytowym malkontentom mówimy stanowcze NIE! Na pohybel!
Fakt, że rynek piwny od czasu pierwszej edycji plebiscytu diametralnie się zmienił i mamy wielokrotnie większą różnorodność, hybrydy stylów których kiedyś ze świecą można było u nas szukać, więc tym bardziej należy odpowiednio zareagować i iść z duchem czasu. No niestety, wymaga to więcej pracy niż kiedyś. Kolejny z minusów piwnej rewolucji
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedziOjoj. Spóźniłem się. Myślałem, że plebiscyt jest do 20-tego. A tu Art pierwszy raz tak precyzyjnie zakończył głosowanie Powinno być do 24-tej!
Comment
-
-
W zeszłym roku mi to jakoś sprawniej poszło, teraz praktycznie do ostatniej minuty zmieniałem jeszcze swoje typy. Ciężko to wszystko ogarnąć, a w kategorii jasny górniak powyżej 13BLG to już w ogóle masakra, tyle świetnych piw się tam łapie.
Padła już propozycja preselekcji piw na podstawie ocen z artomatu, ja mam inny pomysł. Może dałoby się wybierać w plebiscycie tylko te piwa dodane do dziennika piwnego? Albo chociaż, żeby były one jakoś wyróżnione na liście (innym kolorem, ikoną, etc.). Wiem, że nie wszyscy prowadzą dziennik, ale dla tych, którzy skrupulatnie wszystko tam wpisują było by to spore ułatwienie. Z miejsca odfiltrowałoby wszystkie piwa, których i tak się nie piło, przez co listy byłyby bardziej przejrzyste.
Comment
-
-
Najprościej by było połączyć artomat z plebiscytem. Głosowanie trwało by cały rok a w lutym było by tylko ogłoszenie wyników.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment