Plebiscyt na Piwo Roku 2014 - komentarze i uwagi

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

    #16
    BAAAAAARDZO wstępny formularz jest dostępny tu: http://www.browar.biz/piworoku.php


    Na wstępie (po raz kolejny )
    - tak, wiem, grafika nie wyświetla się w kilku miejscach.
    - tak, wiem, kilka odnośników kieruje do nigdzie,
    - tak, wiem, podsumowania liczb piw w kategoriach są niewłaściwe i nie zawierają danych z PNPR 2013.

    Ale... skupmy się w pierwszej kolejności na: '

    - przyporządkowaniu piw do właściwych kategorii
    - brakujących piwach (mogą być w innych niż oczekiwane kategorie)


    Szczególny rozpiździaj jest w piwach specjalnych i okolicznych

    Według szacunków ruszymy z oficjalnym oddawaniem głosów 6.02 w południe, więc powiedzmy do końca czwartkowego dnia czekam na uwagi dot. jak wyżej
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • Grobowladca
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.01
      • 8

      #17
      Zgłaszam prawidłowe uporządkowanie następujących piw:

      Piwa specjalne - wędzone/dymione
      Pivovaria[Bazyliszek] - WWA

      Piwa jasne górnej fermentacji - pow. 13°BLG
      Pivovaria[Bazyliszek] - American Psycho IPA

      Piwa pszeniczne - wit/blanche
      Pivovaria[Bazyliszek] - Sawa

      Comment

      • kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

        #18
        Nie widzę Kawki Coffee Stout ani Kawki Coffee Milk Stout z Widawy, ani w specjalnych, ani w aromatyzowanych, ani w ciemnych górnej fermentacji do 13blg. Źle patrzę?
        blog.kopyra.com

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          #19
          Milk Stout jako piwo z ekstraktem 15 jest w kategorii sąsiedniej.
          Ta druga chyba zaginiona w akcji
          Last edited by Pendragon; 2015-02-04, 12:08.

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • Marchi
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2006.12
            • 130

            #20
            Trzeba przyznać, że drobne dodatki do piw doprowadziły do nieco kuriozalnej sytuacji. Dwa z moich ulubionych obecnie piw, czyli Amerykańska Pszenica z Zawiercia i Berserker z Kingpina są w jednym worku w piwach specjalnych... Czy ten różowy pieprz i wrzos naprawdę sprawiają, że piwa nie mogą być rozpatrywane w swoich stylach? Za rok to będzie wyglądało jeszcze gorze, a "czystych" przedstawicieli stylów będzie trzeba ze świecą szukać. Oczywiście, w przypadku jakiś skrajnych eksperymentów nie wolno ulegać, no ale generalnie bym to przemyślał.

            Comment

            • Piwoteka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.04
              • 1209

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marchi Wyświetlenie odpowiedzi
              Trzeba przyznać, że drobne dodatki do piw doprowadziły do nieco kuriozalnej sytuacji. Dwa z moich ulubionych obecnie piw, czyli Amerykańska Pszenica z Zawiercia i Berserker z Kingpina są w jednym worku w piwach specjalnych... Czy ten różowy pieprz i wrzos naprawdę sprawiają, że piwa nie mogą być rozpatrywane w swoich stylach? Za rok to będzie wyglądało jeszcze gorze, a "czystych" przedstawicieli stylów będzie trzeba ze świecą szukać. Oczywiście, w przypadku jakiś skrajnych eksperymentów nie wolno ulegać, no ale generalnie bym to przemyślał.
              Z drugiej strony nasze kooperacyjne O rzesz ku... jest w ciemnych górnej fermentacji. Ciężko się rozeznać.
              Piwoteka
              Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
              www.piwoteka.pl
              Sklep Piwoteki na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na Facebooku
              Piwoteka Narodowa na G+
              Дед Мороз (Dziadek Mróz)
              Browar Piwoteka

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

                #22
                Nie wiem jakie są kryteria doboru piw do kategorii, ale surowce niesłodowe nie definiują IMHO piwa jako specjalne. Przyprawy już tak. Zatem Berserker powinien być w specjalnych, ale zdrowy rozsądek mówi mi, że styl bazowy jest ważny...

                Comment

                • tristan_tzara
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2007.12
                  • 1038

                  #23
                  Myślę że podział browar.biz zaczyna być zbyt ograniczony dla obecnej piwnej sceny w polsce może warto w przyszłym roku pomyśleć o podzialach na style a nie tylko pod względem barwy, ekstraktu i wyszczegonieniu tylko kilku kategorii w rodzaju pszeniczne.

                  Comment

                  • Marchi
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2006.12
                    • 130

                    #24
                    Ja też tak uważam, scena jest na tyle bogata, że podział na style byłby bardziej odpowiedni

                    Comment

                    • Pancernik
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9787

                      #25
                      A ja uważam, że "piwna scena" powinna się do tego czasu ogarnąć i przestać kombinować i rzeźbić w g..., przechodząc do warzenia sensownych piw .

                      Comment

                      • tristan_tzara
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2007.12
                        • 1038

                        #26
                        Niestety, twoje marzenia się nie spełnią. W tym roku pewnie będzie więcej kwasów, brettow, dziwnych dodatków i stażenia w beczkach. Z lepszym lub gorszym efektem

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23926

                          #27
                          Uwagi śledzę i wieczorem będę nanosił poprawki. Proszę o więcej.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          • kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
                            Niestety, twoje marzenia się nie spełnią. W tym roku pewnie będzie więcej kwasów, brettow, dziwnych dodatków i stażenia w beczkach. Z lepszym lub gorszym efektem
                            Chodzi o piwa z długim stażem?
                            blog.kopyra.com

                            Comment

                            • tristan_tzara
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2007.12
                              • 1038

                              #29
                              Nie wiem jakim cudem to się stało, ale w ten termin też się łapie

                              Comment

                              • jacekwerner
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2004.05
                                • 2850

                                #30
                                Powiedzmy : długo lerzakowane
                                Ochotnicza Straż Piwna
                                BAZA = 7446

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X