Plebiscyt na Piwo Roku 2014 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
No nie do końca... Po prostu, nie ukrywajmy, że z czasów zamierzchłych system kategoryzacji piw daleko nie przystaje do współczesnych trendów i należy go zmienić. Należało już wcześniej, ale rok 2014 dał już wystarczający sygnał, że należy to zrobić koniecznie.Comment
-
Już...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Mój pierwszy plebiscyt i jestem zadowolony-dobry interfejs, przejrzystość i miło móc się przyczynić do wygranej piwa, które na to zasługuje, a nie głosować na jakichś cyców czy innych.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
To prosta sprawa.
Plebiscyt jaki jest, każdy widzi.
Albo się to łyka, jak pelikan, i bierze udział, albo nie.
Biorąc pod uwagę obecny stan rynku (ART to ładnie określił...), zawsze będzie coś obok, poza czy zamiast.
To ma być zabawa, a nie decydowanie o czyimś życiu, zdrowiu czy dorobku całego życia.
Plebiscytowym malkontentom mówimy stanowcze NIE! Na pohybel!Comment
-
To nie malkontenstwo tylko uczciwość w stosunku do siebie, że nie ocenia się ze sobą piw w różnych stylach.
Niedawno objechano kogoś z góry na dół, że ośmielił się porównać ze sobądwa różne style. No ale rozumiem, teraz jest inna mądrość etapuMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Kłamstwo
Comment
-
To prosta sprawa.
Plebiscyt jaki jest, każdy widzi.
Albo się to łyka, jak pelikan, i bierze udział, albo nie.
Biorąc pod uwagę obecny stan rynku (ART to ładnie określił...), zawsze będzie coś obok, poza czy zamiast.
To ma być zabawa, a nie decydowanie o czyimś życiu, zdrowiu czy dorobku całego życia.
Plebiscytowym malkontentom mówimy stanowcze NIE! Na pohybel!
Fakt, że rynek piwny od czasu pierwszej edycji plebiscytu diametralnie się zmienił i mamy wielokrotnie większą różnorodność, hybrydy stylów których kiedyś ze świecą można było u nas szukać, więc tym bardziej należy odpowiednio zareagować i iść z duchem czasu. No niestety, wymaga to więcej pracy niż kiedyś. Kolejny z minusów piwnej rewolucjiComment
-
Comment
-
W zeszłym roku mi to jakoś sprawniej poszło, teraz praktycznie do ostatniej minuty zmieniałem jeszcze swoje typy. Ciężko to wszystko ogarnąć, a w kategorii jasny górniak powyżej 13BLG to już w ogóle masakra, tyle świetnych piw się tam łapie.
Padła już propozycja preselekcji piw na podstawie ocen z artomatu, ja mam inny pomysł. Może dałoby się wybierać w plebiscycie tylko te piwa dodane do dziennika piwnego? Albo chociaż, żeby były one jakoś wyróżnione na liście (innym kolorem, ikoną, etc.). Wiem, że nie wszyscy prowadzą dziennik, ale dla tych, którzy skrupulatnie wszystko tam wpisują było by to spore ułatwienie. Z miejsca odfiltrowałoby wszystkie piwa, których i tak się nie piło, przez co listy byłyby bardziej przejrzyste.Comment
-
Najprościej by było połączyć artomat z plebiscytem. Głosowanie trwało by cały rok a w lutym było by tylko ogłoszenie wyników.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment