Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
Plebiscyt na Piwo Roku 2014 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
-
-
Mhm. Tylko, że jakby to browar.biz miał propagować piwną kulturę w Polsce, a nie Kopyr i reszta "hipsterskiej" blogosfery, to byśmy sobie dalej wybierali pomiędzy Ciechanem Lagerowym i Koźlakiem z Ambera.
Ad. meritum - moim zdaniem czasu było dość, jak ktoś przynajmniej raz na kilkanaście dni nie zagląda na forum, to zakładam, że brak możliwości zagłosowania też go nie załamie. Choć fakt, że akcja za mailami na kilkanaście minuty przed deadlinem była raczej średnia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marchi Wyświetlenie odpowiedziChoć fakt, że akcja za mailami na kilkanaście minuty przed deadlinem była raczej średnia.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziAle tak było odkąd pamiętam. Tylko piwa o dużej skali produkcji i dostępności miały szansę zaistnieć w plebiscycie, a nie piwa "jednorazowe strzały" wypite przez 2-3 blogerów.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAle gdyby była kategoria barley wine, albo barley wine & RIS to już jakąś szansę by miało.
Ja uważam plebiscyt masowy (lecz jednak w jakiś sposób dla mas lepiej wyedukowanych ) za dobre rozwiązanie i nie widzę potrzeby aby gonić za manią premier i nowości. W innym wypadku multiplikowanie kategorii spowoduję erozję znaczenia plebiscytu. Jeśli ktoś chce konkursu bardziej elitarnego (np. PSPD, blogerka itp) to mogą zorganizować konkurencyjny. Ale pewnie przy takich jednowarkowych wykwitach sędziwie mogliby spożyć pół produkcji piwa.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziSiłą rzeczy plebiscyt Browar.Biz jest plebiscytem masowym, więc aby w nim zaistnieć trzeba uwarzyć i rozprowadzić więcej niż 1 małą warkę piwai dotrzeć z nią do klientów. Tak samo już szans nie mają raczej browary restauracyjne podające piwo tylko u siebie.
Comment
-
-
-
Dlaczego plebiscyt trwał tylko 6 dni, a nie 16 lub 26 lub do końca lutego. Nie byłoby wtedy problemu że ktoś nie zdążył.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Kurczak
Dostałem e-maila w ostatnim dniu możliwości głosowania z notką, że mogę jeszcze to zrobić do 12 tego dnia
Odczytałem wiadomość 12:15 :/
dzizas
wstyd
Comment
-
-
Przypomina mi się tu sytuację, którą corocznie przeżywam z kontrolą kominów. Kartki o kontroli wywieszają mi na klatce na dzień przed sprawdzaniem i to po południu. Czyli jak nie wychodzisz z domu wieczorem, to nie masz szansy na tę wiedzę dla wtajemniczonych. Dowiesz się rano - w dniu kontroli. No chyba, że nie opuszczasz tego dnia mieszkania. Wtedy dowiesz się, gdy zadzwonią do drzwi. Zwykłe chamstwo.Last edited by Pendragon; 2015-02-14, 11:41.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dzizas nr 2
dopiero teraz zobaczyłem migający baner "Wybierz piwo roku 2014 " (a to tylko dlatego, że szukałem "gdzie to można było głosować?")
Ech
mój mózg jak widzi coś kolorowego i migającego to od razu sądzi, że to jakaś reklama i kompletnie nie zwraca na to uwagi.
Po drugie ech, jak na złość ostatnimi tygodniami czasu na spokojnie przeglądanie poszczególnych działów forum malutko i wchodziłem tylko jak przychodziły informacje, że ktoś coś napisał w topicach, które prenumeruję
Comment
-
-
No właśnie czytam wątek od początku i jestem w połowie.
Winny powykryciu zostanie ukarany :]
Comment
-
Comment