Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter
Wyświetlenie odpowiedzi
Plebiscyt na Piwo Roku 2014 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
Dla mnie wygranym tego roku jest Browar Kormoran, kolejny z browarów, który skorzystał na B.biz, na kontakcie z nami. Od czasu Zlotu piwowar Kormorana aktywnie zaczął się dokształcać, zyskał inne, nowoczesne, spojrzenie na piwo. Pamiętam pierwsze "rewolucyjne" piwo, błędnie warzone, niezgodne ze stylem a teraz proszę, dobre, ciekawe piwa wysoko oceniane przez degustujących.
W ogóle to co by nie patrzyć znów na czele rankingu piwa warzone przez piwowarów domowych, poza BRJ i Kormoranem ale z nimi jest to, że ten portal powinni na rękach nosić"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
http://natemat.pl/134721,maly-moze-wiecej-piwa-regionalne-zdobywaja-rynek-zywiec-i-tyskie-w-odwrociePiotr, właściciel małego sklepu spożywczego na warszawskiej Ochocie, właśnie skończył dokładać butelki w dziewięciu lodówkach. Robota jest uciążliwa, ma ponad 100 gatunków piw. – Jak parę lat temu otwierałem działalność, najlepiej sprzedawało się Tyskie i Żywiec, bo kosztowały niewiele ponad 2 zł. Potem na próbę wstawiłem kilka piw regionalnych po 5 zł Kormoran, Lubuskie, Amber. Świetnie się sprzedawały. Teraz mam dwie lodówki tych wynalazków – sklepikarz pokazuje piwa Czarnego Kota, Pinty i paru innych, niszowych browarów. – Kosztują nawet 8–9 złotych i ludzie to kupują tak szybko, że nie nadążam z zamówieniami – dziwi się.
" Rewolucja piwna jest faktem. Podsumowując 2014 rok, Grupa Żywiec (marki Żywiec, Warka, Królewskie) poinformowała, że zysk netto spadł z 271 mln do 159 mln złotych. Aktualnych danych nie opublikował jeszcze największy producent piwa w Polsce, Kompania Piwowarska (Tyskie, Lech ). Poprzednio menedżerowie informowali o 4-procentowym spadku sprzedaży.
W Żywcu zwalają winę na pogodę, twierdząc, że było za zimno. W Kompanii prezes tłumaczył, że było zbyt ciepło, a w upał przekraczający 30 stopni konsumenci wolą orzeźwić się wodą mineralną. Obie firmy proszą dziennikarzy, aby nie zapisywać ich potknięć na konto sukcesów małych browarów."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzipoza BRJ i Kormoranem ale z nimi jest to, że ten portal powinni na rękach nosić
Comment
-
-
Nie rozumiesz bo młody jesteś
Ps. bzdena?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziNie rozumiesz bo młody jesteś
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcogal Wyświetlenie odpowiedziDeep Love ?
I nigdzie nie ma chociażby Radugi ?
wydaje mi się, że jakkolwiek Raduga robiła bardzo dobre piwa w tym roku, to mieli problemy z logistyką
piłem je tylko 2-3 razy, bo ich zwyczajnie nie widziałem w knajpach sklepach, a skoro nie były dostępne dla szerokiej publiki to kto miał na nie głosować?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziByłeś w browarze powiedzmy 10 czy 5 lat temu? Widziałeś jak rozwinęła się paleta piw browaru? Jak myślisz kto miał w tym udział?
To my, b-biz-ony.
Bez nas, kurna, jak bez ręki (dzierżącej otwieracz do piwa) .
Nareszcie poczułem, że tworzę historię. Dzięki, chłopaki .
PS. Sarkazm, uwaga - sarkazm!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qlpin Wyświetlenie odpowiedziwydaje mi się, że jakkolwiek Raduga robiła bardzo dobre piwa w tym roku, to mieli problemy z logistyką
piłem je tylko 2-3 razy, bo ich zwyczajnie nie widziałem w knajpach sklepach, a skoro nie były dostępne dla szerokiej publiki to kto miał na nie głosować?
Comment
-
-
Wyniki zostały ogłoszone na stronie BMP Agro Przemysł, czyli portalu branży spożywczej.
Każdy może mieć odmienne zdanie w temacie kto wygrał, ale plebiscyt od paru lat jest zauważalną inicjatywą przez branżę i wbrew temu co się mówi ten głos nie pozostaje bez odzewu ze strony dużych graczy. A to ni mniej ni więcej oznacza, że jest potrzebny i dla dużych i mniejszych.Last edited by e-prezes; 2015-03-02, 18:22.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amal Wyświetlenie odpowiedziJednocześnie dla chcącego niskim nakładem sił można łatwo wypaczyć takie wyniki, które potem są prezentowane w mediach.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
Comment