Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara
Wyświetlenie odpowiedzi
Plebiscyt na Piwo Roku 2015 - komentarze i uwagi
Collapse
X
-
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi... zostając prywatnym forum grupy dinozaurów.
Czy ktos Cie zmusza bys kisil sie w towarzystwie tych wszystkich dinozaurow?
Internet jest pojemny, wystarczy miejsca i dla starych dinozaurow i dla nowoczesnych gadow.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziA o jakiej modzie wy mówicie? Moda to nowoczesny wygląd, lepszy silnik i wygoda użytkowania? Jeśli tak, to się kiście
To pytanie retoryczne, nie musisz odpowiadać za pomocą tego słabego silnika
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziCzyli na piwa, które były oceniane przez mniej niż 5 osób swojego głosu oddać nie mogę?
Szczerze, to nie moja sprawa, że ktoś danych piw nie pił czy nie oceniał, dla mnie te piwa były najlepsze i to na nie chciałem oddać swój głos.
Rozumiem, że brak odpowiedniej liczby ocenionych piw skutkuje tym, że nie mogę oddać głosu na piwa, które mi najbardziej w zeszłym roku smakowały? Tylko na te, które zostały ocenione przez większą liczbę użytkowników?
W tym wypadku niestety rezygnuje więc z brania udziału w plebiscycie skoro nie mogę oddać głosu, na piwa które mi smakowały, a zamiast tego na piwa ogólno-dostępne, które dla mnie nie były najlepsze.
Mam wrażenie że to piwom mniej dostępnym poświęcono w ocenach więcej uwagi.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziTutaj się nie zgodzę. Trzeba chwilę poświęcić, żeby nauczyć się tutaj odsiewać plewy, których nie ma wiele - ale się zdarzają, szczególnie u młodszych litrażem. To nie gazeta a forum.
No i nie jest rzetelne wybiórcze opisywanie rzeczywistości - spójrz na dział prasówka, bbiz już nie stara się ogarnąć 100% info o piwie i niektóre rzeczy mogą nam umknąć.
Dokładnie.
Comment
-
-
Proszę przenieść sobie dyskusję o innych kwestiach niż Plebiscyt do nowego wątku.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2016-02-23, 11:27.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Wyborczy obowiązek spełniony
Te cokolwiek archaiczne i maksymalnie uproszczone zasady głosowania generalnie mi się podobają. Ja swoich faworytów na liście odnalazłem.
Jeśli cokolwiek mogę sugerować na przyszłość to jednak stworzenie odrębnych kategorii dla piw lżejszych, "średnich" i "mocarzy". Biorąc za punkt wyjścia deklarowany ekstrakt nie będzie to specjalnie trudne. A w efekcie będzie można wyróżnić i dobrego grodzisza i docenić świetnego porterisa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziPiwa które były ocenione 5 razy (próbowane przez PIĘĆ osób) raczej trudno uważać za ogólnodostępne
Mam wrażenie że to piwom mniej dostępnym poświęcono w ocenach więcej uwagi.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziBeciku rozumiem cię. Ja na przykład nie głosuję na Eurowizji bo nie było tam jeszcze Motorhead ani nawet Acid Drinkers
Piwa były dostępne na rynku w 2015, Becikowi smakowały najbardziej, więc myślę że jego decyzja jest zasadna. Powinno się głosować na to co samemu się uważa za lepsze, a nie tak jak ustaliła większość.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Holy-Grail Wyświetlenie odpowiedziCzy nie jest tak, że piwa słabo dostępne poprzez małą liczbę głosów ulegną samoeliminacji w ogólnym wyniku?
W ubiegłych latach głosowałem m.in na piwa z Tumskiego, 3 Koron z Nowego Sącza, wiedząc, że i tak nie wygrają bo zbyt mało osób ich piło. Jednak - co najważniejsze, głosy oddałem ze swoim sumieniem, na te które mi smakowały najbardziej. W tym roku, pierwszy raz od chwili startu plebiscytu naście lat temu, zostałem pozbawiony możliwości zagłosowania na najlepsze piwo w 2015 roku, a przez to udziału w plebiscycie.
Dlatego uważam też, że tegoroczny plebiscyt jest nieobiektywny gdyż promuje browary mające dobrą logistykę.
Też nie rozumiem analogii leonyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment